A fost ucis in puscarie cel mai mare criminal in serie din Canada. El era vinovat pentru moartea a peste 50 de femei

externe

Robert Pickton

Robert Pickton, cel mai mare criminal in serie din istoria Canadei si care este considerat responsabil pentru moartea a peste 50 de femei, a murit vineri, dupa ce a fost atacat in inchisoarea in care isi ispasea sentinta, informeaza EFE, citata de Agerpres.

Serviciul Penitenciarelor din Canada a anuntat decesul lui Pickton, in varsta de 74 de ani, intr-un comunicat in care a mentionat ca rudele detinutului, precum si rudele victimelor sale, au fost notificate.

Pickton a fost atacat pe 19 mai in inchisoarea de maxima securitate Port-Cartier, situata la aproximativ 700 de kilometri nord-est de Montreal, de un alt detinut in varsta de 51 de ani.

Atacul, ale carui motive nu sunt cunoscute, i-a provocat leziuni grave lui Pickton, care a fost internat in coma.

Desi in 2007 a fost condamnat pentru sase crime si condamnat la inchisoare pe viata, el a fost inculpat pentru uciderea a 26 de femei, majoritatea prostituate si de origine indigena care traiau in Vancouver sau imprejurimi.

Anchetatorii au demonstrat ca Pickton, care lucra ca porcar la o ferma de langa Vancouver, a facut sa dispara ramasitele victimelor dandu-le la porci.

Autoritatile au gasit la ferma resturi de ADN de la 33 de femei, iar Pickton insusi a marturisit uciderea a cel putin 49 de femei, in timp ce organizatiile de aparare ale femeilor indigene au estimat numarul victimelor sale la peste 60.

Insa intr-o decizie controversata care a fost criticata de familiile victimelor, procuratura canadiana a decis in 2007 sa-l judece pe Pickton pentru doar sase crime, intrucat, printre alte motive, pedeapsa la care urma sa fie condamnat era aceeasi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: