Record mondial: 30 de candidati la alegerile locale, intr-un sat italian cu doar 46 de locuitori

externe

Ingria, sat, alegeri locale, 30 de candidati, 46 de locuitori

Ingria este un mic sat din Italia, inconjurat de paduri si munti si situat nu departe de orasul Torino. Ceea ce l-a adus in atentia intregii lumi a fost anuntul recent ca, desi are doar 46 de locuitori, nu mai putin de 30 dintre acestia vor candida la alegerile locale din iunie, potrivit Corriere della Sera.

Actualul primar, Igor de Santis, al carui bunic a fost primar al orasului Ingria timp de 30 de ani, a declarat ca este „optimist” ca ar putea castiga inca un mandat. Problema cea mai mare cu care se confrunta el este ca propria mama, Milena Crosasso, s-a alaturat… opozitiei. Mai precis, unul dintre consilierii din opozitie,  Renato Poletto, in varsta de 70 de ani, i-a promis femeii un post de consilier in scrutinul local din 8-9 iunie, ca parte a unei liste care cuprinde noua femei si un barbat.

De Santis, in varsta de 42 de ani, a condus administratia din 2009 si se astepta la o concurenta in cursa pentru primarie din partea unui consilier al opozitiei,. Situatia a devenit si mai complicata cand Stefano Venuti, un rezident din Milano care are o a doua casa in Ingria, si-a lansat candidatura. „Nu ne asteptam la asta”, a declarat De Santis.

In total, 30 de persoane – aproximativ doua treimi din locuitorii satului – sunt acum in competitie pentru posturi.

„Am rugat-o [pe mama] sa mi se alature, dar dupa ce a vazut ca pe lista lui Poletto se aflau mai ales femei, a decis sa mearga cu ei”, a declarat De Santis. „Toti sunt voluntari care au muncit foarte mult pentru sat”.

Crosasso a spus ca rivalitatea nu va avea un impact asupra armoniei familiei. „Atat eu, cat si fiul meu dorim ce este mai bun pentru comunitate si aceasta este o oportunitate de a da glas punctelor de vedere ale femeilor fara a slabi legaturile de familie”, a spus ea.

Ingria se afla in Valea Soana din Italia si se confrunta cu probleme similare cu cele ale altor sate de munte, cum ar fi depopularea, serviciile insuficiente si problemele legate de zapada in timpul iernii. Din 2022, cand a fost desemnat ca fiind printre cele mai „frumoase” sate din Italia, a trebuit sa faca fata si unei cresteri a turismului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: