Nvidia anunta noi cipuri de inteligenta artificiala la doar cateva luni dupa ultima lansare. Concurenta pe aceasta piata se intensifica

externe

fabrica de cipuri, microprocesoare

Nvidia a dezvaluit duminica urmatoarea generatie de cipuri de inteligenta artificiala care va succeda modelului anterior, relateaza CNBC.

Directorul general al Nvidia, Jensen Huang, a anuntat noua arhitectura de cipuri AI, denumita „Rubin”, inaintea conferintei tehnologice COMPUTEX din Taipei.

Rubin vine la cateva luni dupa anuntul din martie al viitorului model „Blackwell”, care este inca in productie si care ar trebui sa fie livrat clientilor mai tarziu in 2024.

Anuntul lui Huang cu privire la Rubin pare sa iuteasca ritmul deja accelerat al companiei in ceea ce priveste avansarea cipurilor AI.

Nvidia s-a angajat sa lanseze noi modele de cipuri de inteligenta artificiala intr-un „ritm de un an”, dupa cum a spus Huang duminica. Anterior, compania functiona pe un ritm mai lent de actualizare a cipurilor, de doi ani.

Trecerea de la Blackwell la Rubin a fost o chestiune de mai putin de trei luni, subliniind frenezia competitiva de pe piata cipurilor de inteligenta artificiala si sprintul Nvidia pentru a-si pastra locul dominant.

AMD si Intel sunt doi concurenti majori care incearca sa recupereze decalajul, desi marjele lor brute au fost mai mici decat cele ale Nvidia in cel mai recent trimestru fiscal. Companii precum Microsoft, Google si Amazon se lupta, de asemenea, pentru locul de frunte al Nvidia, chiar daca sunt, in acelasi timp, unii dintre cei mai mari patroni ai Nvidia. O avalansa de startup-uri lucreaza, de asemenea, pentru a intra in acest spatiu.

„Astazi, ne aflam in pragul unei schimbari majore in domeniul informaticii”, a declarat Huang duminica. „Cu inovatiile noastre in materie de inteligenta artificiala si de calcul accelerat, depasim limitele a ceea ce este posibil si conducem urmatorul val de progres tehnologic”, a mai spus el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: