Alegeri in Marea Britanie: Partidul premierului Rishi Suna va defini sexul si genul pe baza criteriului biologic, „pentru a pune capat ambiguitatii”

externe

Rishi Sunak, Marea Britanie, strange surubul, imigratie ilegala

Conservatorii britanici vor defini sexul, in Legea privind egalitatea, pe baza criteriilor biologice daca vor castiga alegerile pe 4 iulie pentru a pune capat unei „ambiguitati” care pune in pericol siguranta femeilor si a fetelor, a declarat prim-ministrul Rishi Sunak, potrivit Reuters.

Inainte de vot, conservatorii insista asupra problemelor menite sa le asigure votul de baza, cum ar fi politicile de protectie a pensionarilor, combaterea imigratiei ilegale si introducerea serviciului national obligatoriu pentru tinerii de 18 ani.

„Siguranta femeilor si a fetelor este prea importanta pentru a permite ca aceasta confuzie in jurul definitiilor de sex si gen sa persiste. Conservatorii cred ca aceasta modificare a legii va spori protectia intr-un mod care respecta intimitatea si demnitatea tuturor membrilor societatii”, a spus partidul intr-un comunicat.

Conservatorii, care sunt cu aproximativ 20 de puncte procentuale in urma Partidului Laburist de opozitie, au spus ca aceasta confuzie i-a facut pe furnizorii de servicii vulnerabili la contestatii si actiuni legale.

Legea privind egalitatea din 2010 permite deja furnizorilor de servicii sa opereze servicii individuale si separate pentru transsexuali, barbati si femei, cum ar fi toalete, adaposturi pentru victimele abuzului domestic si vestiare, acolo unde au un motiv intemeiat sa faca acest lucru si este proportional.

Acolo unde este justificat, acestia pot fi, de asemenea, in masura sa excluda persoanele transgender cu certificate de recunoastere a sexului (GRC), a spus anterior guvernul. Un GRC atesta sexul unei persoane transgender in scopuri legale.

Conservatorii au spus ca modificarea legii nu va elimina protectiile existente impotriva discriminarii pe baza reatribuirii de gen.

Sexul celor cu GRC s-ar alinia in continuare cu genul dobandit in afara Legii privind egalitatea, de exemplu legea casatoriei, asa cum este status quo-ul, au spus ei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: