„Am iubit terenurile”. O primarita PSD are peste 3.000 de hectare de teren in Constanta. Valorea pamanturilor este de 24 milioane de euro

politica

Primar Gradina

Gabriela Iacobici, primarul PSD din comuna Gradina (Constanta), detine nu mai putin de 3.000 de hectare de teren, a caror valoare este de cel 24 milioane de euro, arata o investigatie snoop.ro. Ea este primar din 2008, an in care detinea doar 200 de hectare.

Gabriela Iacobici detine, alaturi de sot, conform declaratiei de avere, 3.169 de hectare, majoritatea teren arabil. Primarita PSD e pe scaun din 2008, de patru mandate. Va urma al cincilea. In 2016 a candidat singura, in 2020 la fel, in 2024 se repeta situatia.

Numarul de votanti a scazut de la 1.002 inscrisi pe liste in 2008 la 877 in 2020. Dintre acestia, doar 492 s-au si deplasat sa puna stampila.

Intr-o declaratie data jurnalistilor, din masina, pe un ton iritat, primarita a declarat ca „am iubit terenurile”. Pe o parte dintre terenuri sunt amplasate eoliene.

Cand si-a inceput mandatele de primar, a avea sub 200 de hectare.

„190 hectare care erau cumparate cu acte de vanzare cumparare. Noi intre timp aveam sute de hectare pe care le aveam cu antecontracte. Am fost anchetata de ANI in privinta aceasta, am dat justificari la ANI, ca sa se vada de unde aveam diferenta de teren. Eu mi-am lasat familia sa se ocupe de afacere si am venit la Primarie”, se declarat primarita.

Intrebata care e suprafata totala, ea nu a stiut sa raspunda.

„Nu pot sa va spun exact. Avem o suprafata destul de mare. N-am avut nimic de ascuns. Daca aveam, nu declaram sau ma ascundeam dupa deget. Din 1990 fac agricultura, terenurile rudelor, parintilor, mostenirile, terenurile rudelor noastre plecate la Constanta ni le-au dat sa le lucram. Ni le-au dat in arenda, apoi incet-incet le-am cumparat. Sunt 40 de ani de cand facem agricultura, cresterea animalelor…”, a mai sustinut primarita.

Unul dintre secretele realegerii primaritei este ca ofera deseori de pomana locuitorilor comunei, dupa cum se vede de pe propria pagina de Facebook.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: