Congresmenul american Victoria Spartz, nascuta in Ucraina, anchetata pentru „comportament toxic” fata de functionarii publici

externe

victoria spartz, sua

Congresmenul republican Victoria Spartz, prima femeie membra a Congresului american nascuta in Ucraina, se afla sub o ancheta preliminara a Comisiei de etica a Camerei Reprezentantilor din cauza unor acuzatii de tratament abuziv al personalului si de „comportament toxic”, a relatat Politico.

Spartz a castigat alegerile primare republicane in districtul sau din Indiana la 7 mai, invingand opt adversari si asigurandu-si un loc pe buletinul de vot pentru alegerile din noiembrie. Intrucat districtul sau din Indiana este solid republican, ea este favorita pentru a fi realeasa.

Plangerile impotriva lui Spartz au fost facute inainte de alegerile primare, dar Comisia de etica nu a lansat o investigatie formala decat dupa incheierea cursei, din cauza „potentialului amestec in alegeri”, a precizat Politico, citand un actual si un fost consilier care au facut plangerile.

In 2022, Politico a numit-o pe Spartz „cel mai rau sef” din Camera Reprezentantilor din cauza acuzatiilor repetate privind un „mediu de lucru nesanatos” in biroul ei. Fosti colaboratori au descris-o pe Spartz ca fiind o „sefa imprevizibila, al carei temperament poate trece de la caldut la clocot”.

„Comportamentul ei nu pare sa se fi schimbat prea mult de atunci”, a declarat Politico, Spartz ar fi dezlantuit „abuzuri verbale fata de anchetatorii Comisiei de etica”, potrivit unor colaboratori care au vorbit cu Politico sub protectia anonimatului.

Seful de cabinet al lui Spartz, Patrick Slowinski, si Michael Stevens, directorul ei de comunicare, au demisionat pe 4 iunie, a declarat pentru Politico o persoana familiarizata cu aceasta chestiune.

Slowinski si-a dat demisia dupa o luna de munca, in timp ce Stevens lucra pentru Spartz din ianuarie.

Doua persoane au declarat pentru Politico ca angajatii Comisiei de etica au „intervievat pana in prezent cel putin alti trei actuali sau fosti angajati despre cultura biroului, precum si despre presupusa utilizare abuziva a resurselor contribuabililor”.

Spartz s-a nascut intr-un orasel din regiunea Cernihiv si s-a mutat in SUA in 2000. Ea este cunoscuta pentru sprijinul sau ferm fata de fostul presedinte Donald Trump.

In urma invaziei Rusiei in Ucraina, Spartz a sustinut ajutorul pentru Ucraina si a vorbit despre razboi in termeni profund personali, dar a atras si controverse pentru atacurile sale impotriva presedintelui Volodimir Zelenski si a sefului Biroului prezidential, Andrii Iermak.

Spartz si-a schimbat pozitia fata de Ucraina in anii urmatori si a devenit din ce in ce mai critica fata de ajutorul american acordat tarii. Ea a inceput sa ceara mai multa „responsabilitate” pentru finantare si s-a numarat printre cei 112 republicani din Congres care au votat impotriva unui ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina in aprilie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: