Presshub: Primaria Tusnad a preluat ostil o afacere privata. Sicane, intarzieri, expropieri

news

Primaria Tusnad

Primaria Tusnad a preluat ostil o afacere privata, care se desfasura pe un teren privat. Dupa ce a sabotat activitatea firmei, Consiliul Local a expropriat terenul cu totul. Afacerea va fi preluata de o societate a Primariei Tusnad.

Dupa ce a facut practic imposibila redarea in circuitul turistic a lacului Ciucas de catre societatea care inchiriase terenul tocmai in acest scop, Primaria Baile Tusnad (judetul Harghita) a decis recent sa expropieze terenul, pentru ca „proprietarul nu a reabilitat lacul si nu a dezvoltat zona”.

Dupa 1989, lacul Ciucas din statiunea Baile Tusnad, cu terenul aferent, a ajuns in proprietatea unei persoane fizice din Targu-Mures, care l-a inchiriat unei firme din Sacele, judetul Brasov. Aceasta planuise redarea in circuitul turistic a lacului.

„Planurile mele includeau reabilitarea restaurantului Stanca Soimului, curatirea lacului si a zonei adiacente, achizitia unor hidrobiciclete care urmau sa fie inchiriate publicului, modernizarea pontonului, achizitia unor casute de lemn, specifice zonei, cu destinatia spatii de cazare si inca alte cateva asemenea investitii specifice unei activitati de turism.

Speram ca investitia mea, cifrata deocamdata la aproape 2 milioane de euro, sa fie benefica si pentru mine, si pentru comunitatea locala”, a declarat pentru PRESShub Ovidiu Salomia, proprietarul firmei in discutie, Alba Traders SRL Sacele.

„Ca urmare a efectuarii unor lucrari de catre Primaria Baile Tusnad de reabilitare a drumului, in urma tasarii cu utilaje, s-a distrus zidul de protectie a lacului.

Am fost nevoit de urgenta sa efectuez reparatii pentru refacerea si impermeabilizarea intregului zid de pe partea dreapta a lacului, pentru a evita o catastrofa, mai ales ca pe acolo trece si calea ferata.

Practic, a trebuit sa repar pe banii mei ce a distrus Primaria”, ne-a mai explicat Ovidiu Salomia.

Omul de afaceri a mai reclamat faptul ca, din 2022 incoace, de cand a inchiriat terenul respectiv, care include lacul Ciucas, Primaria Baile Tusnad i-a sabotat cu perseverenta orice fel de demersuri, prin refuzul de a i se elibera documentele necesare continuarii investitiilor planificate.

„Am inceput demersurile sa efectuez reparatia podului de acces la restaurantul Octogon de pe lac, pentru a porni si acolo activitatea, prin intocmirea documentatiei pentru autorizare si a expertizei tehnice (proiect, expertiza topografica, expertiza geologica) si toate actele necesare in vederea reparatiei podului-cale de acces la restaurantul din mijlocul lacului…

Primarul Zsolt Butyka si secretara Primariei, Hajnalka Banica, au tergiversat si impiedicat in mod constant posibilitatea folosirii imobilului si mentinerea lui in stare de folosinta, ducand la degradarea constanta pentru a-i scadea valoarea”, mai spune Ovidiu Salomia.

Practic, vreme de doi ani, acesta din urma a fost pus in imposibilitatea de a investi in terenul pe care il inchiriase pentru 10 ani.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: