Romanii isi vor putea deduce din impozit costurile pentru cresa, gradinita, after-school, stomatolog. Masurile vor intra in vigoare din 2025, anunta premierul

news

Palatul Victoria

Premierul Marcel Ciolacu a anuntat joi ce masuri are Guvernul in vedere mai multe masuri prin care romanii isi vor putea deduce din impozitele pe care le au de platit statului mai multe cheltuieli legate de educatia copiilor si de sanatate.

Deducerea din impozit se refera la reducerea sumei totale pe care o persoana fizica sau juridica trebuie sa o plateasca drept impozit catre stat. Aceasta se realizeaza prin scaderea anumitor cheltuieli eligibile din venitul impozabil, ceea ce duce la o baza de calcul a impozitului mai mica si, implicit, la o suma de impozit mai redusa.

Astfel, Ciolacu a declarat joi ca deducerile luate in calcul vizeaza cheltuielile cu cresa, gradinita, after-school-ul. De asemenea, pot fi deduse si cheltuielile cu servicii pentru sanatate sau stomatologice.

„Asa scazi impozitarea muncii”, a subliniat premierul.

Aceste masuri vor fi prevazute in reforma fiscala care va intra in vigoare din 2025. Intrebat despre impozitarea profesorilor care dau meditatii, Ciolacu a raspuns: „Se rezolva simplu, voi da deduceri din impozitarea muncii. Sa imi trimit copilul si sa ii zic sa vina cu chitanta ca sa deduc din salariu”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: