Google va incepe sa stearga definitiv istoricul locatiilor utilizatorilor

externe

google, motor de cautare, inteligenta artificiala

Google va sterge toate informatiile pe care le detine in legatura cu locurile vizitate anterior de utilizatori, a spus compania, la un an dupa ce s-a angajat sa reduca cantitatea de date personale ale utilizatorilor pe care le stocheaza, potrivit The Guardian.

Functia „cronologie” a companiei – cunoscuta anterior sub numele de Istoricul locatiilor – va functiona in continuare pentru cei care aleg sa o foloseasca, permitandu-le sa verifice unde erau la un moment dat prin decenii de date colectate. Insa toate datele necesare vor fi salvate local, pe propriile telefoane sau tablete, fara a fi stocate pe serverele companiei.

Intr-un e-mail trimis de companie utilizatorilor Maps, Google a spus ca are pana la 1 decembrie sa-si salveze toate calatoriile nainte ca acestea sa fie sterse pentru totdeauna.

Utilizatorii vor putea in continuare sa faca copii de rezerva ale datelor daca sunt ingrijorati ca le vor pierde sau doresc sa le sincronizeze pe dispozitive, dar acest lucru nu se va mai intampla in mod implicit.

Compania reduce, de asemenea, perioada de timp implicita pentru care este stocat istoricul locatiilor. Acum, va incepe sa stearga locatiile anterioare dupa doar trei luni, in scadere fata de valoarea implicita anterioara de un an si jumatate.

Intr-o postare pe blog care a anuntat modificarile, Google nu a citat un motiv specific pentru actualizari, in afara de a sugera ca utilizatorii ar putea dori sa sterga informatii din istoricul locatiilor lor daca „planifica o petrecere surpriza de ziua de nastere”.

„Informatiile despre locatia dvs. sunt personale”, a adaugat compania. „Ne angajam sa le pastram in siguranta, privat si sub controlul tau. Retineti: Google Maps nu vinde niciodata datele dvs. nimanui, nici macar agentilor de publicitate”, se mai arata in postare.

Dar compania a fost supusa unei presiuni din ce in ce mai mari pentru a ajuta utilizatorii sa-si mentina confidentialitatea locatiei in fata eforturilor agresive ale fortelor de aplicare a legii de a folosi informatiile stocate.

Google a fost obligata sa predea informatii despre fiecare utilizator dintr-o anumita regiune la un moment dat, incluzand in mod necesar pe multi fara alta legatura cu o infractiune in afara de un semnal GPS.

Ciocnirile au venit dupa rasturnarea de catre Curtea Suprema a SUA a deciziei Roe v Wade, care garantase dreptul la avort.

Compania s-a angajat sa stearga informatiile despre cautarile legate de clinicile de avort pentru a proteja femeile de a fi incriminate pe baza istoricului lor de cautare.

O investigatie Guardian a dezvaluit ca in acel an istoricul locatiei inca stoca suficiente informatii despre miscarile oamenilor, pentru a descoperi exact care clinica Planned Parenthood a fost vizitata si cand, chiar si marcarea locatiei, desi nu a fost salvata in mod explicit ca fiind o clinica.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: