Procuror din Iasi trimis in judecata pentru viol. El a abuzat in repetate randuri de o minora, amenintand-o cu moartea. Sefii lui au incercat sa il faca scapat

news

Daniel Bosanceanu, procuror la Parchetul Judecatoriei Raducaneni, a fost trimis in judecata pentru viol de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, se anunta intr-un comunicat al institutiei. Astfel a fost anulata solutia de clasare a dosarului, care fusese dispusa de dispusa de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi.

„Procurorul de caz din cadrul Sectiei de urmarire penala a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a finalizat cercetarile si a dispus trimiterea in judecata a unui procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Raducaneni pentru infractiunea de viol.

Din probatoriul administrat a rezultat urmatoarea situatie de fapt:

In perioada septembrie 2015-iunie 2017, inculpatul a constrans persoana vatamata prin violenta fizica, constand in tinerea, imobilizarea si dezbracarea fortata, precum si prin amenintarea cu moartea, sa intretina raporturi sexuale intr-un apartament din municipiul Iasi. De asemenea, prin amenintare, inculpatul a determinat persoana vatamata sa intretina raporturi sexuale pe bancheta din spate a autoturismului, pe care l-a condus in locuri izolate din oras.

Din probele administrate, a reiesit ca raporturile sexuale la care a fost constransa persoana vatamata au avut frecventa de unul sau doua pe saptamana, de regula in interiorul apartamentului si, de doua ori, pe bancheta din spate a autoturismului, sub amenintarea permanenta ca ceea ce i se intampla victimei era: ‘secretul lor ce trebuie sa-l pastreze pana in mormant si daca il va divulga, va ajunge in mormant in locul secretului’.

In rechizitoriu s-a retinut ca inculpatul a actionat cu intentie directa, prevazand si dorind producerea urmaririlor, constand in lezarea libertatii si inviolabilitatii sexuale a victimei si cunostea ca, in perioada infractiunii comise impotriva ei, persoana vatamata a avut varsta cuprinsa intre 15 ani si 17 ani.

Precizam ca dosarul a fost redeschis prin infirmarea de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la data de 30 august 2023, a solutiei de clasare dispusa de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi”, se anunta intr-un comunicat.

Povestea acestui caz, relatata de Ziarul de Iasi

Bosanceanu se cunostea cu familia Mardare, deoarece prin 2014 acesta i-a botezat un copil, devenind cumatri. Problemele au inceput intr-o zi cand cumatrul procuror i-ar fi cerut permisiunea capului familiei Mardare ca fata de 15 ani sa mearga la un apartament din zona Nicolina sa o ajute pe sotie la curatenie. Tatal acesteia nu stia, probabil, ca procurorul se mutase impreuna cu sotia la casa, undeva in zona Valea Adanca.

In acel apartament, dar si in masina celui acuzat, spune fata in plangerea catre procurorii ieseni, ar fi fost abuzata sexual, ba chiar si violata de catre Bosanceanu, in 2018. Insa fata nu ar fi povestit tot: potrivit surselor Ziarul de Iasi, in caz exista informatii ca si sora acesteia ar fi fost violata de catre procuror. Aceasta este insa maritata in prezent, are si copii, si nu doreste sa faca plangere. Fata care a facut plangerea in anul 2018 este plecata in prezent intr-o alta tara si nu mai tine legatura cu apropiatii.

In anul 2018, Bosanceanu avansase la functia de prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Raducaneni, functie la care avea sa renunte de bunavoie.

”Domnul procuror Bosanceanu este cumatrul meu, este nasul de botez al fiului meu cel mai mic, din cei sapte copii pe care ii am. Ne-am intalnit in anul 2018, dupa ce am aflat de la fata de cele petrecute. Mi-a spus ca nu procedez bine cu plangerea, ca are familie, are sotie, are o functie, si m-a intrebat cat il costa sa ne intelegem. A doua zi am mers la Iasi, cu tot cu copila, pentru a face plangere la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi. Fata a povestit ce s-a intamplat in fata unui procuror de caz. La un moment dat, la Parchet a ajuns domnul Bosanceanu, uns de noroi pe pantofi si pe pantaloni. M-a scos afara si mi-a spus: nu e bine ceea ce fac, ca merge la banca si face un imprumut de cinci sau sase sute de milioane si mi-i da ca sa termin casa. Apoi am mers in biroul procurorului de caz, unde era depusa plangerea, iar Bosanceanu a smuls hartiile si le-a mototolit. Am recuperate toata plangerea asa botita cum era, apoi am mers la domnul procuror-sef Ispir, care avea biroul la etaj. I-am povestit tot cu lux de amanunte, iar acesta m-a dat afara spunandu-mi ca aberez. M-a dat pe mine afara din cabinet, insa pe fiica mea a tinut-o acolo si a stat de vorba cu ea. Cand a iesit, fata l-a prins de gat pe domnul Bosanceanu si i-a spus: bai tampitule, m-ai lasat insarcinata si m-ai dus la o clinica unde mi-au facut intrerupere de sarcina pe numele unei moldovence”, a povestit tatal fetei, citat de Ziarul de Iasi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: