MAI: „Continuarea promovarii electorale in afara perioadei permise de lege este interzisa, inclusiv pe retelele sociale”. USR: „Ministrul Predoiu a transformat Politia Romana in Politia Internetului”

news

Reprezentantii MAI au transmis ca, „pentru corecta informare a publicului, avand in vedere anumite informatii aparute in spatiul public privind sanctionarea unor persoane care au continuat campania electorala prin postari pe retelele de socializare, o continuare a campaniei electorale in afara perioadei permise de lege este interzisa, inclusiv pe retelele de socializare.”

„Potrivit Deciziei nr. 4546/2014 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in Romania retelele de socializare sunt considerate spatiu public. Astfel, continuarea promovarii electorale in afara perioadei permise de lege este interzisa, inclusiv in aceste medii, conform legislatiei in vigoare”, a comunicat MAI ca urmare a informatiilor aparute in spatiul public privind sanctionarea unor persoane care au continuat campania electorala prin postari pe retelele de socializare.

„Din punct de vedere a frecventei faptelor sesizate, aproximativ 73 la suta au vizat continuarea actiunilor de promovare electorala dupa incheierea campaniei electorale, inclusiv prin publicarea de materiale cu mesaj electoral pe retele de socializare, iar 13 la suta s-au referit la posibile infractiuni de corupere a alegatorilor”, a declarat Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne (MAI),.

Ea a precizat ca in cazul sesizarilor privind continuarea campaniei electorale, acolo unde in urma verificarilor, politistii au constatat ca cele sesizate se confirma, au fost aplicate sanctiuni.

Cristian Seidler (USR): „Pare ca democratia deranjeaza putin Politia Internetului stabilita de domnul Predoiu”

Ca reactie la aceasta situatie, coordonatorul de campanie USR, Cristian Seidler, a declarat ca ministrul Afacerilor Interne, Catalin Predoiu, a transformat „Politia Romana in Politia Internetului” si a precizat ca au aparut cazuri de abuz din partea autoritatilor in mai multe judete in legatura cu aplicarea legislatiei electorale.

„Din pacate, in aceasta zi constatam ca ministrul Predoiu a transformat Politia Romana in Politia Internetului. Au aparut cazuri de abuz din partea autoritatilor in mai multe judete din tara in legatura cu aplicarea legislatiei electorale”, a declarat Cristian Seidler.

El a dat si cateva exemple in acest sens.

„La Timisoara, de exemplu, seful de cabinet al primarului Dominic Fritz a fost sunat de politie pentru a-l avertiza ca a dat share unei postari a primarului in functie.

Tot acolo, la Timisoara, presedinta organizatiei PMP, Ligia Dugulescu, candidata pentru Consiliul Judetean si europarlamentare a fost cautata acasa de politie pentru a fi amendata pentru ca are imaginea de profil pe o retea de socializare necorespunzatoare cu standardele Politiei Internetului a domnului Predoiu.

Un alt membru al USL Timisoara a fost sunat de politie sa stearga o postare si sa vina el la politie sa ii se dea un avertizment scris”, a mai afirmat coordonatorul de campanie al USR.

Seidler s-a mai referit si la o situatie petrecuta in Salaj.

„La Salaj, situatia este si mai caraghioasa si, de fapt, abuziva. O colega de-a noastra a fost contactata de politie chiar la usa dansei pentru ca a distribuit pe o retea de socializare un video al unui domn care nici macar nu e candidat si care indeamna doar cetatenii romani sa iasa la vot.

Si pentru asta politia iti bate la usa in Romania. Pare ca democratia deranjeaza putin Politia Internetului stabilita de domnul Predoiu”, a mai declarat Seidler.

Coordonatorul de campanie al USR a mai adaugat ca „este foarte vigilenta Politia Internetului dirijata de domnul Predoiu. Mai bine s-ar ocupa de cazurile de traficanti de droguri. Daca ar fi si acolo atat de vigilenti, Romania ar arata diferit,” conform News.ro.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: