Violarea confidentialitatii votului in Dolj. Presedintele unei sectii de votare a verificat cu cine a votat o femeie, Politia intervine

news

sondaj, INSCOP, alegeri, fraudate, AUR

O alegatoare din comuna Teasc (Dolj) a sesizat Politia dupa ce presedintele sectiei de votare a tinut sa verifice cu ce candidat a votat pentru postul de primar.

„In dimineata zilei de 9 iunie a.c., ora 08.00, politistii Sectiei nr.4 Politie Rurala Cosoveni au fost sesizati de o femeie, de 49 de ani, din comuna Teasc, cu privire la faptul ca, in timp ce-si exercita dreptul de vot la Sectia de votare nr.503, din comuna Teasc, i-ar fi fost violata confidentialitatea votului.

Politistii deplasati la fata locului au identificat apelanta, care a declarat faptul ca i-au fost inmanate doua buletine de vot pentru alegerea primarului, aspect constatat in cabina de votare.

Ulterior, dupa aplicarea stampilei pe unul dintre buletinele de vot, femeia a declarat ca ar fi prezentat ambele buletine de vot presedintelui sectiei de votare, care ar fi luat la cunostinta de optiunea electorala exprimata.

In cauza, a fost intocmit dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de violarea confidentialitatii votului, cercetarile fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care a avut loc evenimentul”, a transmis Politia.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: