Viktor Orban sustine ca liderii occidentali vor sa invinga Federatia Rusa de dragul banilor si al puterii: „Planul lor genial este absolut simplu”

externe

orban

Premierul ungar Viktor Orban i-a criticat pe liderii tarilor occidentale pentru dorinta lor de a invinge Rusia din punct de vedere militar, intr-un interviu acordat postului HirTV.

Potrivit lui Orban, liderii occidentali cauta sa invinga Rusia de dragul banilor si al puterii. De asemenea, el considera ca europenii vor sa se intoarca in anii ’90.

„Liderii occidentali care au intrat pe calea razboiului vor sa invinga Rusia din punct de vedere militar. Planul lor genial este absolut simplu, pentru ca este vorba despre bani, care dau influenta si putere”, a precizat premierul ungar.

El a afirmat ca SUA promoveaza acum ideea de a acorda Ucrainei un imprumut de 40 de miliarde de dolari cu garantii europene.

Politicianul pro-rus a adaugat ca Ucraina este acum „scufundata in datorii”, desi a fost o tara bogata.

Anterior, premierul Viktor Orban a declarat ca Ungaria este singura tara din UE ai carei cetateni mor in razboiul din Ucraina.

Orban vrea sa creeze o „coalitie de pace” pro-rusa in Parlamentul European.

Orban remarca faptul ca in aceste alegeri paneuropene vor concura doua tabere politice opuse – cei care sunt gata sa lupte cu Rusia si cei care sunt interesati de pace cu aceasta. El si asociatii sai reprezinta cea de-a doua tabara. Seful guvernului ungar a remarcat ca, in acelasi timp, organele de conducere ale UE sunt dominate de cei care sunt gata de razboi cu Federatia Rusa.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: