Turcia acuza, din nou, Israelul de crime de razboi, dupa eliberarea celor patru ostatici: „Cel mai recent atac barbar al sau”

externe

Turcia a condamnat, duminica, operatiunea israeliana in care patru ostatici au fost eliberati din Gaza, calificand-o drept un „atac barbar”, si a acuzat Israelul de crime de razboi, transmite agentia dpa, citata de Agerpres.

„Cu cel mai recent atac barbar al sau, Israelul a adaugat o noua intrare pe lista crime de razboi pe care le-a comis in Gaza”, a transmis Ministerul de Externe de la Ankara, fara a face referire la salvarea ostaticilor.

Operatiunea de sambata din centrul Fasiei Gaza in care armata israeliana a eliberat patru persoane rapite din Israel in atacul sangeros al Hamas din 7 octombrie a fost insotita aparent de tiruri intense de artilerie si aeriene, imaginile televiziunilor aratand un mare numar de victime si un spital depasit de situatie.

Potrivit ultimului bilant anuntat duminica de Hamas, 274 palestinieni au fost ucisi si circa 698 raniti in tabara de la Nuseirat, unul dintre locurile unde s-a desfasurat salvarea ostaticilor.

Armata israeliana a indicat ca verifica informatiile, purtatorul de cuvant Daniel Hagari afirmand ca mai putin de 100 de palestinieni au fost ucisi, fara a preciza daca erau militanti sau civili.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: