„Ospitalitate romaneasca”: Politia a retinut un grup de hoti care imbatau turistii straini in Centrul Vechi si apoi ii jefuiau de carduri bancare si telefoane

news

migranti, atac, injunghiat, Timisoara

Politistii bucuresteni efectueaza, miercuri, 17 perchezitii si pun in executare opt mandate de aducere, intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunilor de furt, talharie calificata, lipsire de libertate in mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzactii financiare in mod fraudulos si tainuire.

Spre deosebire de hotii clasici, aceasta banda de hoti opera intr-un mod mai sofisticat: Acestia vizau straini dornici de distractie in Centrul Vechi, intrau in vorba cu ei si se imprieteneau, apoi ii incurajau sa consume cantitati mari de alcool.

Potrivit DGPMB, banuitii identificau cetateni straini in Centrul Vechi, pe care ii duceau in incinta a doua societati comerciale, sub pretextul consumului de alcool, in compania unor diverse persoane, si, ulterior, profitand de starea vulnerabila cauzata de efectul bauturilor, le-ar fi folosit telefoanele mobile sau cardurile bancare pentru a efectua mai multe tranzactii financiare sau transferarea unor sume de bani prin intermediul unor aplicatii de banking catre diferite conturi.

„Din cercetari, s-a stabilit ca in unele cazuri banuitii ar fi sustras sau ar fi deposedat, prin violenta, persoanele vatamate de anumite bunuri, inclusiv prin lipsirea de libertate in mod ilegal a acestora”, informeaza Biroul de presa al Politiei Capitalei.

Dupa efectuarea perchezitiilor, persoanele banuite vor fi conduse la audieri, in vederea dispunerii masurilor legale ce se impun.

Cercetarile sunt continuate de catre politisti din cadrul Serviciul de Investigatii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt, talharie calificata, lipsire de libertate in mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzactii financiare in mod fraudulos si tainuire.

Actiunea a beneficiat de suportul Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane, de sprijinul Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul Politiei Capitalei, precum si de Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: