Calatorie infernala: zeci de pasageri ai unei curse Qatar Airways, obligati sa ramana trei ore la bordul avionului, la peste 35 de grade Celsius – multi dintre ei au lesinat de caldura – VIDEO

actualitate

avion, caldura, Atena, Qatar

Zeci de pasageri au fost filmati in timp ce se luptau cu caldura atunci cand zborul lor a ramas blocat pe pista. Zborul 204 al Qatar Airways a fost intarziat luni la Atena, cand temperaturile au depasit 35 de grade Celsius.

Printre cei aflati la bord se aflau sportivi care se intorceau acasa de la o competitie de Muay Thai din capitala Greciei.

Un reporter de la ziarul thailandez Matichon, care a declarat ca se aflau la bordul Boeing 777, a relatat ca aerul conditionat a functionat defectuos. In urmatoarele trei ore, pasagerii au inceput sa transpire si sa isi dea hainele jos, a adaugat acesta.

Un terapeut sportiv a distribuit pe Instagram videoclipuri cu agitatia, aratand pasageri care incercau zadarnic sa se racoreasca folosind evantaie improvizate.  „Pasagerii se deshidratau literalmente si lesinau in avion”, a scris el. „Damian [un barbat care apare intr-unul dintre videoclipuri] este un atlet in forma, imaginati-va stresul si pericolul pentru orice individ normal”.

Publicatia a relatat ca pasagerii au fost lasati sa coboare din avion dupa trei ore. Zborul a aterizat la Doha marti dimineata, cu 16 ore mai tarziu decat era programat, conform datelor de pe Flightradar24.

In urma valului de caldura din Atena, Acropole a fost inchisa timp de cinci ore, scolile au fost inchise, iar colectarea gunoiului a fost, de asemenea, oprita, in conditiile in care se estimeaza ca temperaturile vor ajunge la 39 de grade Celsius. Incidentul de luni evidentiaza modul in care criza climatica, care provoaca valuri de caldura mai frecvente, ar putea pune probleme companiilor aeriene si pasagerilor.

„Qatar Airways isi cere scuze sincere pentru intarzierea pasagerilor care au calatorit cu zborul QR204 de la Atena (ATH) la Doha (DOH), luni, 10 iunie 2024, care s-a datorat unei probleme tehnice”, a declarat un purtator de cuvant al companiei aeriene intr-o declaratie citata de Business Insider.

 

Vezi aceasta postare pe Instagram

 

O postare distribuita de Garth Collins (@granitebodies)

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: