Fraude grave in Sectorul 2, acuza primarul Mihaiu: „Pe site-ul AEP sunt publicate procese verbale false”. A fost deschis dosar penal in rem

politica

Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a acuzat joi ca „pe site-ul AEP sunt publicate procese verbale false”. ” Se dau oficial procese verbale care poarta semnaturi false”, subliniaza Mihaiu.

„Grebla, pesedistul sef la AEP, incearca sa musamalizeze votul de la Sectorul 2
Votul de la Sectorul 2 a ridicat multe semne de intrebare: 504 voturi disparute, 1345 buletine lipsa, stampile care nu s-au mai gasit si multe multe chei de control care nu s-au inchis corect. Practic din toate rezulta 2000 voturi neatribuite corect.

Azi incepe sa iasa la lumina si cum se musamalizeaza frauda. Pe site-ul AEP sunt publicate procese verbale FALSE. Repet, ca sa fie clar. E o acuzatie foarte grava care vreau sa fie foarte bine inteleasa. Se dau oficial procese verbale care poarta semnaturi false.

Pentru Sectia 167, o sectie ajunsa la BES pe rosu, am depus deja denunt penal pentru fals. E o sectie care a plecat din locatie avand 50 de voturi in plus care nu se puteau explica. Si a carui cheie de control evident nu se putea inchide. Inexplicabil ea a fost rezolvata fara a respecta procedura si acum apare pe site-ul AEP avand pe ea cel putin o semnatura falsificata.

Dupa zeci de ore in care delegatii au fost umiliti si facuti sa cedeze psihic AEP a inceput sa publice la foc automat PV-uri in multiple versiuni. Practic s-au ignorat erorile din cheile de control, banuim ca s-a trecut si peste statisticienii STS angajati de AEP si azi se incearca fortarea acestui rezultat viciat ca fiind bun.

Nu putem accepta cifrele AEP cat timp stim ca exista cel putin 2000 de voturi asupra carora avem suspiciuni temeinice. Nu putem accepta ca votul sa fie falsificat din site-ul lui Grebla!

In acest moment astept sa mi se accepte cererile de renumarare cerute de acum doua zile, insa va zic sincer ca se aduna din ce in ce mai multe dovezi pentru a cere anularea alegerilor in Sectorul 2”, a transmis primarul Mihaiu.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 au deschis un dosar penal in rem, in care sunt efectuate cercetari pentru savarsirea infractiunilor de coruperea alegatorilor, falsificarea documentelor si evidentelor electorale, in urma plangerii penale depuse de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, care a reclamat fraude la votul de duminica.

„La data de 12.06.2024, Radu Nicolae Mihaiu, primar al Sectorului 2 din Bucuresti, a formulat plangere penala cu privire la savarsirea infractiunilor de coruperea alegatorilor, constand in aceea ca, la data de 09.04.2024, in cadrul mai multor sectii de votare de pe raza Sectorului 2 Bucuresti, s-au prezentat alegatori care au votat candidatul unei formatiuni politice precum si lista de candidati ai unei aliante electorale in schimbul unei sume de bani si falsificarea documentelor si evidentelor electorale, constand in aceea ca, la aceeasi data, in cadrul a patru sectii de votare au existat buletine de vot pre-stampilate cu stampila ‘votat’ aplicata pe chenarul corespunzator al unuia dintre candidatii la functia de primar al Sectorului 2 din Bucuresti, precum si al unuia dintre candidatii la functia de primar general al municipiului Bucuresti. Cercetarile sunt continuate de politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti”, a transmis joi Parchetul.

Miercuri, Radu Mihaiu a anuntat ca va depune plangere penala impotriva reprezentantului PSD din Biroul electoral de sector, pe care il acuza ca instiga la frauda electorala. Plangerea va viza si Biroul Electoral al Sectorului 2 in ansamblul sau.

Una din fraude se refera la „disparitia” a 500 de voturi exprimate, dar si a alte 1.300 de buletine fara sa fi fost inmanate alegatorilor.

„Sunt multiple nereguli. Pentru prima pe care am sesizat-o am facut intampinare catre Biroul electoral de sector si inca e nerezolvata. S-au inlocuit cifrele de la mine catre o contracandidata, doamna Bughiu; deci 333 de voturi care trebuia sa fie ale mele au fost trecute la doamna Bughiu, iar cele 47 de voturi ale doamnei Bughiu au fost trecute la mine. Cei din sectia de vot au recunoscut greseala, au spus ca dupa 26 de ore au transcris gresit calculele in procesul verbal. Inca nu s-a rezolvat aceasta problema. Biroul electoral de sector incearca sa tergiverseze renumararea”, a spus Radu Mihaiu.

El a mai sustinut ca exista si voturi care au fost anulate, „desi era foarte clar ca sunt corecte”. Mihaiu acuza Biroul electoral de sector ca „inchide din pix procese verbale”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: