Glumele lui Ciolacu cu premierul Bavariei: „Indiferent de cat de mult usturoi o sa mancam, sa nu mergem intr-o noapte cu luna plina la Castelul Bran”

politica

Glumetul Ciolacu

Premierul PSD Marcel Ciolacu, aflat in vizita oficiala in Bavaria, l-a invitat pe premierul acestui land federal, Markus Soder, sa viziteze Castelul Bran din Romania, dar nu „intr-o noapte cu luna plina”.

„As dori sa va invit cat mai curand la Bucuresti, asa cum ati spus si dvs, sa avem si un forum economic, sa vizitati si Delta Dunarii si nu in ultimul rand Castelul lui Dracula. Eu imi mentin parerea: indiferent de cat de mult usturoi o sa mancam, sa nu mergem intr-o noapte cu luna plina, ci intr-o noapte cu luna normala”, a spus Ciolacu.

”Cred ca e suficient daca mancam inainte mici, cred ca contin atat de mult usturoi incat nu vor mai avea curaj vampirii sa se apropie de noi”, a raspuns Markus Soder.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marti, de catre Markus Soder, prim-ministrul Statului Liber Bavaria, la sediul Cancelariei de Stat Bavareze, in cadrul vizitei oficiale pe care o efectueaza in Republica Federala Germania.

In cadrul vizitei oficiale, premierul este insotit de ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu, de ministrul Apararii Nationale, Angel Tilvar, de ministrul Afacerilor Externe, Luminita Odobescu, de ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Stefan-Radu Oprea, de ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Luni, prim-ministrul Marcel Ciolacu a asistat la primul meci pe care echipa nationala de fotbal a Romaniei l-a sustinut la Campionatul European de Fotbal EURO 2024 in compania selectionatei nationale a Ucrainei, iar luni seara a participat la receptia oferita in onoarea sa, la Castelul Nymphenburg din Munchen, impreuna cu reprezentanti ai diasporei, ai etnicilor germani din Romania, ai sasilor si ai svabilor, precum si ai cultelor.

Conform datelor prezentate de Guvern, dintre landurile germane, Bavaria reprezinta cel mai important investitor si partener comercial pentru Romania, cu un volum de schimburi comerciale de circa 8,37 miliarde de euro. Pe locul 2 se situeaza Landul Baden Wurttemberg cu 8,22 miliarde de euro, iar pe locul 3 Landul Renania de Nord-Westfalia cu 7,39 miliarde de euro, acestea vizand in principal domeniile constructiilor de masini, piese si componente din industria auto, IT.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: