Presedintele Italiei, vizita oficiala in Romania. El a fost primit de Iohannis la Palatul Cotroceni

politica

Presedintele Italiei

Presedintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe omologul italian, Sergio Mattarella.

Presedintele Republicii Italiene se afla in vizita oficiala la Bucuresti, la invitatia sefului statului roman, mentioneaza Agerpres.

Sergio Mattarella a fost primit cu onoruri militare pe platoul de ceremonii de la Palatul Cotroceni.

Dupa ceremonia primirii oficiale, cei doi sefi de stat au programate convorbiri tete-a-tete si convorbiri oficiale, la finalul carora vor sustine declaratii de presa comune.

Vizita oficiala reprezinta o continuare a dialogului la cel mai inalt nivel, marcat de momentul istoric al vizitei de stat pe care presedintele Klaus Iohannis a efectuat-o in Republica Italiana in 2018, prima dupa 45 de ani, dar si de a treia sedinta comuna de guvern romano-italiana, desfasurata la Roma, in perioada 14 – 15 februarie 2024, a informat, marti, Administratia Prezidentiala.

In 2024, Romania si Italia aniverseaza 145 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice, precum si 60 de ani de la ridicarea relatiilor la nivel de ambasada, date semnificative pentru parcursul ascendent al dialogului bilateral.

Cei doi sefi de stat vor discuta si aspecte privind evolutiile europene si globale, cu accent pe Agenda Strategica a UE si situatia de securitate, a mai transmis sursa citata.

Oficialul italian va avea intrevederi separate cu presedintele Senatului, Nicolae Ciuca, si premierul Marcel Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: