Consumul de alcool in Rusia a atins cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani, pe fondul deziluziilor provocate de razboiul din Ucraina

externe

Rusia, catastrofa demografica, razboi, declin, economie

Se spune ca marele cneaz Vladimir, intemeietorul, prin traditie, al Rusiei, ar fi preferat crestinismul islamului pentru ca bautura „era bucuria rusilor, nu putem trai fara aceasta placere”.

Cu toate acestea, tara renumita pentru alcoolici inraiti, de la Rasputin, taumaturgul lui Nicolae al II-lea, la poetul sovietic Serghei Esenin, este condusa azi de un presedinte care rareori este vazut luand mai mult de o inghititura de sampanie si care a inceput sa creasca taxele pe alcool in urma cu un deceniu, ca parte a eforturilor de a stopa declinul demografic.

Insa conform analizei statisticilor oficiale de stat, citate de ziarul The Times, in 2023 rusii cu varsta de peste 14 ani au cumparat in medie 8 litri de alcool pur pe cap de locuitor, nivel care nu a mai fost observat din 2015. Analistii cred insa ca, din cauza productiei ilegale si a contrabandei, consumul real de alcool in Rusia ar putea fi cu cel putin o treime mai mare.

O astfel de crestere este atribuita „tensiunii psihologice” cauzate de razboiul din Ucraina si unei cresteri a veniturilor lucratorilor angajati in industria militara.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , , , ,

Comentarii: