Si Armenia recunoaste statul Palestina. Israelul a convocat ambasadorul armean „pentru o mustrare severa”

externe

Ambasadorul Armeniei in Israel a fost convocat ieri de Ministerul israelian de Externe pentru a-i adresa o „mustrare severa” dupa anuntul recunoasterii oficiale a statului Palestina de catre Erevan, scrie Reuters.

„In urma recunoasterii de catre Armenia a unui stat palestinian, Ministerul Afacerilor Externe l-a convocat pe ambasadorul armean pentru o mustrare severa”, a anuntat ministerul fara alte precizari.

Ministerul Afacerilor Externe al Armeniei a anuntat vineri recunoasterea oficiala a statului Palestina in scopul obtinerii pacii in Orientul Mijlociu, subliniind „situatia critica din Gaza”, au transmis AFP si Reuters.

„Reafirmandu-si respectarea dreptului international si a principiilor egalitatii, suveranitatii si coexistentei pasnice a popoarelor, Republica Armenia recunoaste statul Palestina”, a afirmat ministerul intr-un comunicat, subliniind ca „Erevanul doreste sincer obtinerea unei paci durabile in regiune”.

Armenia sprijina o rezolutie a ONU privind incetarea imediata a focului in Fasia Gaza si este in favoarea unei solutii a doua state la conflictul israeliano-palestinian, se arata in comunicat.Hussein al-Sheikh, secretarul general al comitetului executiv al Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei (OLP), a salutat imediat decizia Erevanului.

„Este o victorie pentru lege, justitie, legitimitate si lupta poporului nostru palestinian pentru eliberare si independenta”, a afirmat el pe reteaua sociala X.

La sfarsitul lunii mai, Spania, Irlanda si Norvegia au recunoscut oficial statul Palestina, provocand nemultumirea autoritatilor israeliene.

 

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: