Cel putin 42 de morti in urma atacurilor aeriene israeliene de astazi asupra Gaza. IDF spune ca a lovit „infrastructura militara”

externe

Bombardament Gaza

Cel putin 42 de persoane au fost ucise, sambata, in urma atacurilor armatei israeliene (IDF) asupra unor cartiere din orasul Gaza din nordul enclavei palestiniene, a declarat directorul biroului media al guvernului condus de Hamas.

Un atac asupra caselor din Al-Shati, una dintre cele opt tabere istorice de refugiati din Fasia Gaza, a ucis 24 de persoane, a declarat Ismail Al-Thawabta pentru Reuters, conform The Guardian. Alti 18 palestinieni au fost ucisi intr-un atac asupra unor locuinte din cartierul Al-Tuffah. El a spus ca au fost lovituri israeliene.

Armata israeliana a dat publicitatii o scurta declaratie in care a transmis ca „in urma cu putin timp, avioanele de lupta ale IDF au lovit doua situri de infrastructura militara ale Hamas in zona orasului Gaza”.

O drona israeliana a efectuat o „lovitura precisa”  in Liban

De asemenea, o drona israeliana a efectuat o „lovitura precisa” in zona Beqaa din Liban, au declarat fortele de aparare israeliene. Armata israeliana a comunicat ca atacul a fost efectuat „pentru a elimina” un furnizor de arme pentru Hamas.

Aceste actiuni vin chiar dupa ce secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat ca este profund ingrijorat de escaladarea tensiunilor dintre Israel si Hezbollah din Liban si ca fortele de mentinere a pacii ale ONU lucreaza pentru a calma situatia si pentru a preveni posibile „erori de calcul” in actiunile dintre combatanti care pot duce la victime civile.

Zeci de mii de oameni si-au parasit deja casele in urma loviturilor israeliene din sudul Libanului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: