Victorie pentru fratii Tate, Tribunalul Bucuresti a decis ca ei pot parasi Romania. Decizia nu e definitiva

news

Tribunalul Bucuresti a decis ca Andrew si Tristan Tate sa fie cercetati in continuare sub control judiciar, dar pot parasi Romania si pot merge intr-o alta tara a Uniunii Europene cu acordul instantei.

„In baza art. 207 C. proc. pen., mentine masura controlului judiciar fata de inculpatii Emory Andrew Tate III, Tristan Tate, Georgiana-Manuela Naghel si Alexandra-Luana Radu, pana la o noua verificare a masurii preventive, dar nu mai tarziu de 60 de zile. In baza art. 2081 C.p.p. rap la art. 215 alin. 1,2, 8 si 9 C.p.p. dispune inlocuirea obligatiei inculpatilor Emory Andrew Tate III si Tristan Tate de a nu parasi teritoriul Romaniei cu obligatia inculpatilor de nu parasi limita teritoriala a Uniunii Europene decat cu incuviintarea prealabila a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata. (…) Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare”, potrivit decizia judecatorilor.

Andrew si Tristan Tate sunt judecati in Romania, sub control judiciar, pentru trafic de persoane si viol, intr-un dosar instrumentat de DIICOT.

Fratii Tate, cu dubla cetatenie, britanica si americana, si doua tinere complice (Alexandra-Luana Radu si Georgiana Manuela Naghel) au fost trimisi in judecata pe 20 iunie 2023, fiind acuzati ca au constituit un grup infractional organizat, in scopul racolarii, cazarii si exploatarii, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu continut pornografic, destinate difuzarii contra cost pe site-uri de profil. Din aceste activitati, inculpatii ar fi obtinut importante sume de bani.

Infractiunile retinute in sarcina lor sunt de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane in forma continuata, viol in forma continuata (doua acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integritatii datelor informatice, lovire sau alte violente si instigare la aceasta infractiune.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: