Un grup de importanti sponsori, lideri de afaceri si civici democrati i-a trimis o scrisoare deschisa presedintelui Joe Biden, solicitandu-i sa se retraga urgent din cursa electorala

externe

Joe Biden, critica, JD Vance, vicepresedinte, extremist, anti-avort, Donald Trump

Un grup de lideri de afaceri si civici l-au indemnat pe presedintele american Joe Biden sa puna capat candidaturii sale pentru realegere intr-o scrisoare adresata Casei Albe, dupa ce liderul de la Casa Alba a declarat ca va continua sa candideze, a raportat Washington Post.

Ziarul a precizat ca scrisoarea, semnata de 168 de membri ai Leadership Now Project, ii cere lui Biden sa isi consolideze mostenirea prin retragerea sa pentru a permite o alta candidatura in contextul „amenintarilor reprezentate de un al doilea mandat al lui Donald Trump”, contracandidatul sau republican.

Presedintele democrat, in varsta de 81 de ani, a declarat vineri ca inca il poate invinge pe Trump, in varsta de 78 de ani, in alegerile prezidentiale americane din 5 noiembrie, in timp ce incearca sa treaca peste prestatia sa subreda de la dezbaterile de saptamana trecuta.

Scrisoarea de vineri a Leadership Now Project a laudat deceniile de serviciu public ale lui Biden, dar a mentionat riscurile profunde pentru stabilitatea americana si globala in alegerile din acest an.

„Va indemnam respectuos sa va retrageti din postura de candidat la realegere de dragul democratiei noastre si al viitorului natiunii noastre”, au scris semnatarii, printre care se numara Tom Florsheim, CEO al Weyco Group, Mike Novogratz, investitor miliardar, si Christy Walton, nora miliardara a fondatorului Walmart.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: