Elena Lasconi i-a sugerat lui Nicusor Dan sa candideze la presedintie. Primarul general tinteste tot spre Primaria Capitalei, inclusiv in 2028

politica

Elena Lasconi

Elena Lasconi, noul presedinte al USR, i-a spus primarului general al Capitalei, Nicusor Dan, ca ar fi potrivit sa candideze la alegerile prezidentiale, inainte ca ea insasi sa-si asume aceasta candidatura din partea USR. Anuntul a fost facut chiar de Nicusor Dan, sambata, in emisiunea „Insider politic”, la Prima TV. Nicusor Dan a exclus insa orice posibilitate de a candida. Mai mult, primarul general afirma ca ar intentiona sa candideze tot la Primaria Capitalei si in 2028.

Nicusor Dan, intrebat despre posibilitatea unei candidaturi in alegerile prezidentiale de la finalul acestui an a exclus orice posibilitate. „Nicidecum. In momentul acesta sunt foarte preocupat de cum o sa fie cei 4 ani care urmeaza ca primar al Bucurestiului si asta e singura mea preocupare”, a afirmat Nicusor Dan.

Intrebat si daca ar reflecta la o asemenea candidatura, in cazul in care partidele i-ar cere acest lucru, primarul general al afirmat: „Sa reflectezi e una, sa actionezi e alta. Nu suntem in acel context. Eu am primit un mandat de 4 ani de administrare a Bucurestiului si asta e toata preocuparea mea”.

Nicusor Dan a fost intrebat, in emisiunea moderata de jurnalistul Sebastian Zachmann si cum vede alegerea Elenei Lasconi in calitate de candidat la presedintie din partea USR.

„Era necesar ca USR sa aiba un candidat la prezidentiale. Era important ca acest candidat la prezidentiale sa fie cineva care a avut un succes la alegerile locale, erau relativ putine optiuni, deci e o decizie foarte logica din partea USR. E o decizie corecta a partidului”, a spus Nicusor Dan.

Primarul general a mai fost intrebat daca ia in calcul intoarcerea in USR.

„Nu in momentul asta. A fost un avantaj pentru mine sa fiu echidistant fata de partidele care m-au sustinut in Consiliul General, in urmatorul Consiliu general vor fi mai multe partide cu care voi lucra in aceasta majoritate si atunci echidistanta e importanta.

Ce se va intampla peste trei ani, cinci ani, zece ani, nu stiu. In politica nu e bine sa spui „niciodata”, n-o spun nici eu. De principiu, pozitia aceasta de independent intre mai multe partide care ma spijina pe partea administrativa e cea mai optima”, a explicat primarul Capitalei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: