Din culise: Barack Obama refuza sa-l mai sustina pe presedintele Biden pentru ca sotiile lor nu se suporta

actualitate

Barack Obama, Jill Biden, Michelle Obama, Joe Biden, dusmanie, sprijin, candidatura

Prestatia dezastruoasa a presedintelui Biden in dezbaterea de saptamana trecuta impotriva prezumtivului candidat republican Donald Trump a ridicat noi semne de intrebare cu privire la sanatatea, varsta si facultatile sale.

Dar, in timp ce incercarile presedintelui Biden de a-si salva perspectivele pentru al doilea mandat prezidential continua, in culise se desfasoara o intriga secundara fascinanta care o implica pe fosta prima doamna Michelle Obama.

Potrivit unor stiri prezentate in premiera de Axios, Michelle Obama ar fi devenit frustrata de familia Biden, in special din cauza modului in care aceasta a tratat-o pe Kathleen Buhle dupa divortul ei de Hunter Biden, singurul fiu supravietuitor al presedintelui.

Acest lucru a determinat-o pe fosta Prima Doamna – care ramane extrem de populara printre alegatorii democrati alaturi de sotul sau, fostul presedinte Barack Obama – sa refuze sa il sustina public pe Biden.

In acelasi timp, fosta Prima Doamna a ramas vizibil tacuta in ceea ce priveste sprijinul pentru campania de realegere a presedintelui Biden, dar a devenit apropiata de Buhle, despre care se presupune ca a contestat puternic modul in care familia Biden a tratat-o in contextul dezvaluirilor scandaloase privind consumul de droguri si infidelitatea fostului sau sot.

Luna trecuta, Hunter Biden a fost condamnat pentru ca a mintit cu privire la consumul sau de droguri atunci cand a cumparat o arma. Sentinta sa nu a fost programata, dar separat, el se confrunta cu un proces pentru infractiuni fiscale in septembrie.

Potrivit rapoartelor, Michelle Obama nu este impresionata nici de modul in care sotii Biden au indepartat-o pe Buhle si nici de atitudinea lor fata de fiica nelegitima a lui Hunter, Navy Joan Roberts, care are acum cinci ani. Mama acesteia, Lunden Roberts, i-a criticat pe sotii Biden pentru ca si-au „exclus” fiica impreuna cu Hunter, presedintele recunoscandu-si al saptelea nepot abia in urma cu un an.

Cu toate acestea, Obama si Biden avand personalitati profund diferite, relatia dintre cele doua dinastii politice s-a deteriorat atunci cand presedintele de atunci a favorizat-o in mod deschis pe Hillary Clinton in detrimentul lui Biden pentru a fi candidatul democrat la presedintie in 2016.

„Barack Obama avea nevoie de Joe Biden pentru a promova stabilitatea si pentru a-i oferi o legatura cu establishmentul din Washington DC atunci cand era candidat”, a declarat Matthew Klink, strateg politic democrat, pentru The Telegraph. „Cu toate acestea, aceasta relatie s-a schimbat odata ce presedintele Obama s-a instalat in functie.”

„Joe Biden este o masina de gafe, iar pentru Barack Obama, aceste gafe au fost frustrante. Nu uitati afirmatia atribuita lui Obama: „Nu subestimati niciodata capacitatea lui Joe de a f— lucrurile”. Acum, Joe Biden trebuie sa se lege strans de cel mai popular democrat din SUA pentru a demonstra forta si a mentine partidul unit. Dar Obama este ciudat de tacut”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: