Rusii spun ca au distrus doua lansatoare de rachete ale sistemelor Patriot ucrainene in Odesa

externe

Rachetele balistice rusesti Iskander au distrus doua lansatoare pentru sistemele de rachete sol-aer Patriot in regiunea Odesa din Ucraina, au anuntat duminica agentiile de presa de stat din Rusia, citand Ministerul rus al Apararii, conform Reuters.

Atacul a avut loc in zona portului Iujne, a transmis agentia de stiri de stat TASS, citand un comunicat al ministerului. Potrivit sursei, a fost distrusa si o statie radar de tip Giraffe in regiunea Odesa.

Ministerul rus al Apararii nu precizeaza cand a avut loc atacul, dar a publicat pe Telegram imagini din timpul monitorizarii distrugerii pozitiilor Patriot din regiunea Odesa, potrivit TASS.

Reuters nu a putut verifica independent informatiile venite dinspre sursele ruse, iar Ucraina nu a comentat.

Duminica dimineata, fortele aeriene ucrainene au declarat ca Rusia a atacat Ucraina cu doua rachete balistice Iskander, dar nu a dat mai multe detalii.

Luna trecuta, Romania, prin Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a decis donarea catre Ucraina a unui sistem Patriot, avand in vedere deteriorarea semnificativa a situatiei de securitate din tara vecina aflata de 28 de luni sub asaltul Rusiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: