Maine se afiseaza rezultatele la Bac. Contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi

news

Elevii din ultimul an de liceu, care au sustinut examenele Bacalaureatului „de vara”, asteapta rezultatele. Primele rezultate ale examenului de BAC 2024 vor fi afisate luni, 8 iulie, pana la ora 12, iar in intervalul orar 12:00 – 18:00 se pot depune contestatii. Acestea se vor publica atat in centrele de examen, cat si online, pe rezultate.edu.ro.

Astfel, in conformitate cu prevederile art. 5 si ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor – GDPR), rezultatele sunt afisate prin anonimizarea numelui si a prenumelui candidatului (coduri).

Contestatiile pot fi depuse/transmise in aceeasi zi, in intervalul orar 12,00 – 18,00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidatii care contesta rezultatul initial al evaluarii trebuie sa completeze, sa semneze si sa depuna/transmita prin mijloace electronice si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere.

Afisarea rezultatelor finale este programata in data de 12 iulie (in centrele de examen si online).

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii (cumulat):

* sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale;

* sustinerea tuturor probelor scrise si obtinerea notei 5 (cel putin) la fiecare dintre acestea;

* obtinerea cel putin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obtinute la probele scrise).

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: