Premierul indian Narendra Modi viziteaza, incepand de astazi, Rusia, si va avea o intalnire particulara cu Vladimir Putin

externe

Narendra Modi, vizita, Kiev

Presedintele rus Vladimir Putin se va intalni cu prim-ministrul indian Narendra Modi, care urmeaza sa ajunga in Rusia intr-o vizita oficiala. Calatoria prim-ministrului este de asteptat sa dureze doua zile – pe 8 si 9 iulie. Se asteapta ca prim-ministrul sa ajunga la Moscova in a doua jumatate a zilei de luni.

Anuntul Kremlinului privind vizita mentioneaza natura „relatiilor traditionale de prietenie ruso-indiene”, a caror dezvoltare ulterioara cei doi lideri intentioneaza sa o discute. Alte subiecte ale conversatiei includ „probleme actuale ale agendei internationale si regionale”, transmite agentia TASS.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a vorbit despre anticiparea acestei „vizite importante, in format complet”, adaugand ca cei doi lideri vor putea discuta si intr-un mediu informal.

Asistentul prezidential Iuri Usakov a mentionat, de asemenea, ca liderul de la Kremlinul „atribuie prioritate maxima acestei vizite”. Ultima data, Modi a vizitat Rusia in 2019, cand a venit la Vladivostok; 2015 a fost ultima data cand a vizitat Moscova.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: