Cazul sefului Politiei din Braila, care a produs un accident conducand beat: colegii spun ca se urca frecvent la volan in stare avansata de ebrietate

actualitate

marius budu, ipj braila, beat la volan, frecvent, accident

Seful Politiei din Municipiul Braila a fost prins baut la volan dupa ce a fost implicat intr-un accident rutier. Barbatul a lovit din lateral o masina si un tanar a ajuns la spital. Conform procedurii, colegii l-au testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost, surprinzator, pozitiv.

Sub protectia anonimatului, alti politisti au dezvaluit, pentru Observator, ca nu ar fi prima oara cand seful Politiei brailene se urca baut la volan.

Soferul de 19 ani si Seful Politiei municipale Braila, Marius Budu, erau intr-o localitate la aproape 30 de kilometri de Braila atunci cand a avut loc accidentul. Cum s-a intamplat totul a fost un mister ore bune. Varianta politiei nu se potrivea cu realitatea.

Initial, Inspectoratul Judetean a transmis oficial ca masina comisarului-sef a fost lovita de cea a tanarului de 19 ani. De fapt, lucrurile au fost exact invers. Cele doua masini veneau dinspre Buzau spre Braila. Primul era cea a tanarului de 19 ani care a semnalizat stanga pentru a intra pe acea strada. Din spate a venit comisarul-sef in depasire si l-a lovit in plin. In urma accidentului, tanarul a fost internat in spital.

Surpriza a venit dupa rezultate. „Ambii soferi au fost testati cu aparatul etilotest rezultatul in cazul tanarului fiind zero, iar in cazul barbatului de 42 de ani rezultatul a indicat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur in aerul expira”, a declarat Elena Costache, IPJ Braila.

Comisarul nu a vrut sa declare mai multe decat au facut-o colegii lui. „Punctul de vedere oficial a fost emis de catre inspectorat. Mai mult de atat, nu va pot da detalii la acest moment. A fost vorba de un impactul pe fondul unei masuri de virare la stanga, e cam tot ce va pot spune la acest moment”, a declarat Marius Budu, comisar.

Surse din politie afirma insa ca Budu e recunoscut pentru comportamentul iresponsabil la volan. „Domnul comisar-sef Budu Marius avea de foarte multa vreme aceste practici si anume: de a se urca in stare avansata de ebrietate cand domnia sa era seful Politiei orasului Ianca, apoi seful politiei Braila, apoi adjunct al Inspectoratului de Politie Braila”, a declarat un politist sub protectia anonimatului. Comisarul-sef este acum cercetat de subalterni si a fost deschisa si o ancheta interna.

Marius Budu, de 42 de ani, a fost chiar numit sef la Inspectoratului de Politie Judetean Braila in ianuarie 2022. A incercat sa devina titular la sfarsitul anului. A dat examen, insa nu a obtinut nota minima necesara pentru promovare. Asa ca a ramas interimar pana in luna mai a anului trecut. In ciuda esecului, el era propus, afirma surse din politie, chiar pentru a prelua functia de adjunct al IPJ Galati.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: