Xi face apel la incetarea focului in Ucraina. Viktor Orban: „China este o forta stabilizatoare in mijlocul turbulentelor globale”

externe

xi jinping

La o intalnire cu premierul ungar Orban, presedintele Chinei, Xi, a facut apel la un „dialog direct” intre Rusia si Ucraina, relateaza Tagesschau.

Xi Jinping, a cerut o incetare a focului in Ucraina, urmata de negocieri. Acest lucru ar servi intereselor tuturor partilor implicate, a declarat Xi la o intalnire cu prim-ministrul ungar Viktor Orban la Beijing, potrivit televiziunii de stat chineze CCTV.

Situatia din Ucraina trebuie racita cat mai mult posibil. Comunitatea internationala trebuie sa creeze conditii pentru ca Rusia si Ucraina sa intre in dialog direct. Acest lucru necesita „energie pozitiva”, a apre ciat Xi.

Orban a spus, despre intalnire, ca Beijingul a luat „initiative constructive si importante” pentru pace, a relatat CCTV. China este o forta stabilizatoare in mijlocul turbulentelor globale, a sustinut Orban.

La randul sau, Xi a apreciat eforturile lui Orban de a promova o solutionare politica a „crizei ucrainene.”

Premierul ungar a scris pe Facebook, ca raspuns la o postare in care era vazut cu Xi, ca sfarsitul razboiului depinde „de decizia a trei puteri mondiale, SUA, Uniunea Europeana si China”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: