A mai scapat unul: Remus Truica, eliberat conditionat, dupa ce a executat 3 ani si jumatate din pedeapsa de 7 ani pentru coruptie

news

Remus Truica, eliberat conditionat, inchisoare, Ferma Baneasa

Omul de afaceri Remus Truica a facut pasul spre libertate, dupa condamnarea la sapte ani de inchisoare pe care a primit-o la sfarsitul lui 2020 in dosarul de coruptie Ferma Baneasa. Saptamna trecuta, Judecatoria Sectorului 4 i-a admis cererea de liberare conditionata.

Remus Truica are parte de aceasta decizie, mai ales ca cei din comisia de la Penitenciarul Jilava i-au fost alaturi in acest demers si au apreciat ca el a stat suficient in spatele gratiilor. Procurorii nu au depus apel si astfel deiczia Judecatoriei a devenit definitiva.

Sunt mai bine de 3,5 ani de cand Remus Truica este inchis, dupa ce a fost condamnat definitiv. Truica a fost condamnat de Instanta Suprema la 7 ani de inchisoare in dosarul Ferma Baneasa pentru constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta, complicitate la abuz in serviciu si dare de mita.

Acum, Remus Truica a iesit din spatele gratiilor inainte sa-si fi sfarsit intreaga pedeapsa. Asta au decis judecatorii de la Sectorul 4, cata vreme el a petrecut perioada minima necesara in detentie, jumatate din pedeapsa.

Insa, la aceasta perioada se adauga cele peste 200 de zile castigate, 200 de zile de libertate, cata vreme a muncit in spatele gratiilor si s-a stabilit regimul de executare a pedepsei initial semi-deschis, apoi deschis.

El a fost angajat de o firma de arhivare si a muncit zilnic, ceea ce a adus in fiecare luna intre 5 si 7 zile de libertate. Asta a facut sa fie propus pentru liberarea conditionata. Mai ales ca judecatorii au apreciat si faptul ca el a acoperit toate obligatiile financiare, atat cheltuielile judiciare, cat si partea din prejudiciu ce i-a fost imputata lui, dar si celorlalti inculpati condamnati definitiv in acest dosar, un prejudiciu estimat la vremea respectiva la peste 1.000.000 euro.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: