ANI il acuza pe Dominic Fritz de conflict de interese: „A contractat un imprumut in campania electorala de la o persoana fizica”, ulterior ar fi favorizat aceasta persoana

news

ANI a anuntat, miercuri, ca primarul Timisoarei, Dominic Fritz, este acuzat de conflict de interese administrativ.

„Persoana evaluata a contractat un imprumut in campania electorala de la o persoana fizica. Ulterior, in perioada exercitarii mandatului de primar, in luna noiembrie 2020, a intocmit un act administrativ in folosul societatii reprezentata de persoana fizica, incalcand regimul juridic al conflictelor de interese.

Astfel, persoana evaluata a incalcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019”, sustine ANI.

ANI a fost sesizata anterior ca „Razvan Gabriel Negrisanu, asociat al societatii RD Sign SRL «a beneficiat» de pe urma acestui imprumut acordat primarului Fritz, deoarece acesta din urma a semnat un referat de aprobare a unui proiect de Hotarare de Consiliu Local privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal «Modificare PUZ aprobat prin HCL nr. 453/21.11.2017, str. Pictor loan Zaicu, nr. 5, Timisoara». Proiectul denumit «Park Plaza» a fost elaborat de societatea RD Sign SRL (asociat Razvan Gabriel Negrisanu), iar primarul Dominic Fritz a semnat referatul de aprobare al proiectului”.

Citeste si: „Mi-au facut si mie un dosarel”. Dominic Fritz, reactie la acuzatiile ANI: „E ca la Radio Erevan. O sa-mi apar onoarea si integritatea indiferent cui i s-a pus pata pe mine”

ANI a mai anuntat ca si prefectul de Giurgiu, Florentina Stanculescu, se afla in incompatibilitate, ea detinand si functia de vicepresedinte al PSD Giurgiu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: