Aproape 200 de persoane din statele americane New York si New Jersey, infectate cu febra dengue, o boala grava, transmisa de tantari

externe

febra dengue, cazuri, Statele Unite, tantari

Aproape 200 de persoane au fost infectate cu dengue in statele New York si New Jersey pana acum in acest an, conform datelor Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, citate de ABC News. New York a raportat 143 de cazuri, iar New Jersey a raportat 41.

Transmiterea febrei dengue este de obicei frecventa in zonele tropicale si subtropicale ale lumii, potrivit CDC. Peste 2 500 de persoane au fost infectate in SUA pana acum in acest an, de aproximativ cinci ori mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Puerto Rico reprezinta in prezent cea mai mare parte a acestor cazuri – cu peste 1.700 raportate. Teritoriul american a declarat o urgenta de sanatate publica in martie.

Luna trecuta, CDC a emis o alerta de sanatate prin care avertiza furnizorii de servicii medicale cu privire la un risc crescut de infectare cu virusul dengue in acest an. La nivel mondial, cazurile noi de dengue au fost cele mai multe inregistrate vreodata, potrivit CDC.

Virusul dengue se raspandeste prin intepaturi de tantari. Cele mai frecvente simptome sunt febra cu dureri, greata, varsaturi si eruptii cutanate. Simptomele incep, de obicei, in termen de doua saptamani de la muscatura unui tantar infectat si dureaza 2-7 zile. Majoritatea persoanelor isi revin dupa aproximativ o saptamana, dar in cazuri grave boala poate fi letala.

Cea mai buna modalitate de a preveni dengue este evitarea intepaturilor de tantari, conform CDC.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: