Lupta anticoruptie in Ucraina: SBU l-a retinut pe unul dintre cei mai inalti functionari fiscali din Kiev pentru luare de mita

externe

sbu, spionaj

Seful adjunct interimar al Departamentului principal al Serviciului Fiscal de Stat din Kiev a fost retinut pentru coruptie, a anuntat Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), relateaza Glavcom.

Potrivit dosarului, persoana retinuta este implicata in solicitarea de beneficii ilegale de la oamenii de afaceri din Kiev. Persoana implicata a primit mita de la directorul unei companii din Kiev, care se ocupa cu comertul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi si gazosi. In schimbul banilor, functionarul a promis ca ii va acorda antreprenorului o licenta pentru vanzarea de combustibil. Functionarul a folosit o cunostinta pentru a comunica si a transfera mita.

SBU a documentat primirea primei parti a mitei si a retinut functionarul impreuna cu intermediarul in timpul transferului celei de-a doua „transe”.

Ambii detinuti au fost acuzati in temeiul partii 3 a art. 368 din Codul penal al Ucrainei – acceptarea unei oferte, promisiuni sau primirea unui beneficiu ilegal de catre un functionar. Cei doi au fost prezentati instantei de judecata pentru stabilirea unei masuri preventive.

Investigatiile sunt in curs de desfasurare. Autorii risca pana la 10 ani de inchisoare cu confiscarea bunurilor.

Anterior, ofiterii de aplicare a legii au scos la iveala o schema de coruptie la scara larga in cadrul Serviciului Vamal de Stat – inalti functionari au colectat „tribut” de la vamile regionale. Seful departamentului de securitate al institutiei de stat, adjunctul sau si unul dintre sefii vamilor regionale au fost retinuti pentru dare de mita.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: