Tren deraiat in judetul Brasov. 200 de pasageri au fost preluati de autocare pentru a-si continua drumul

news

tren

Trenul IRN 347 („Dacia”) Curtici – Bucuresti Nord a deraiat sambata dupa-amiaza intre statiile Rupea si Racos din judetul Brasov, provocand intreruperea circulatiei pe singurul fir de cale ferata disponibil in acea zona, se arata intr-un comunicat dat publicitatii de Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA.

In urma incidentului, dupa ce un boghiu al celui de-al treilea vagon al trenului a deraiat, aproximativ 200 de pasageri au fost transferati cu patru autocare pentru a-si continua calatoria pana la statia Brasov, de unde vor putea continua calatoria spre Bucuresti Nord cu alte trenuri.

Echipele de interventie ale CFR sunt la fata locului, lucrand intens pentru a repune vagonul deraiat pe sine si pentru a elibera linia feroviara cat mai repede posibil.

„Evenimentul feroviar s-a produs pe firul I, intre statiile Rupea si Racos, la km 237+400, interval feroviar pe care se circula cu restrictie de viteza de 30 km/h. Precizam faptul ca firul II Rupea – Racos este inchis permanent pentru lucrari de reabilitare, traficul feroviar pe intervalul respectiv fiind trasat doar pe firul I. Firul II Rupea – Racos este inchis permanent pentru lucrari de reabilitare, traficul feroviar pe intervalul respectiv fiind trasat doar pe firul I”, transmite compania.

Un alt tren de calatori a fost oprit temporar, IRN 532, care a ajuns la ora 13.10 in Rupea si va stationa pana la redeschiderea firului I, Rupea – Racos.

Autoritatea de Siguranta Feroviara din Romania (AGIFER) va demara o investigatie amanuntita pentru a determina cauzele exacte ale deraierii si pentru a evalua masurile de siguranta actuale.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: