Aproape 50 de persoane, salvate pe munte, in ultimele 24 de ore de catre salvamontisti

news

Salvamont Romania a primit, in ultimele 24 de ore, la Dispeceratul National 48 de apeluri prin care se solicita interventia de urgenta a salvamontistilor. Cele mai multe au fost solicitari pentru Salvamont Judetul Brasov, Salvamont Predeal, Salvamont Prahova, Salvamont Neamt si Salvamont Arges.

In cazul acestor interventii au fost salvate 46 de persoane. Dintre acestea, 6 au fost predate Serviciului de Ambulanta sau SMURD pentru transport la spital si 2 au fost duse cu elicopterul SMURD la spital. Una dintre actiuni a fost prin troliere, se arata duminica dimineata pe pagina de Facebook a Salvamont.

Totodata, s-au primit si 54 de apeluri prin care se solicitau sfaturi si informatii despre diferite trasee turistice din zona montana.

Atentie la canicula!

De asemenea, salvatorii montani comunica faptul ca „urmeaza cateva zile de canicula, inclusiv in zona montana. Va sfatuim sa evitati in aceste zile traseele montane lungi si solicitante, sa va hidratati foarte bine si sa va protejati de soare in mod eficient, pentru a evita socul caloric, favorizat de caldura extrema, efort mare si altitudine.

Va invitam sa vizitati situl https://fiipregatit.ro unde veti gasi toate informatiile necesare pentru a putea trece cu bine peste aceasta perioada!

“Va dorim o zi frumoasa pe carari de munte!,” mai transmit salvamontistii.

(Foto: Facebook/Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont) 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: