Inapoi catre UE. Noul prim-ministru al Marii Britanii promite o era a relatiilor mai stranse cu Europa

externe

keir starmer

Noul prim-ministru britanic Keir Starmer a promis o noua era de relatii mai stranse cu Europa, astfel incat generatiile viitoare sa poata privi inapoi „la ceea ce continentul nostru a realizat impreuna”, relateaza The Guardian.

Starmer a declarat ca Europa se confrunta cu o criza de securitate si cu probleme legate de migratie si ca Marea Britanie ar trebui sa fie in centrul eforturilor continentului de a face fata acestor crize.

„Razboiul barbar al Rusiei continua sa reverbereze pe continentul nostru, in timp ce bande josnice de contrabandisti transporta oameni nevinovati in calatorii periculoase care se termina prea des in tragedie”, a declarat premierul britanic.

El a adaugat ca Marea Britanie nu poate fi un „spectator in acest capitol al istoriei”.

„Trebuie sa facem mai mult si sa mergem mai departe, nu numai de dragul ucrainenilor curajosi de pe front sau al celor care sunt transportati dintr-o tara in alta, ci si de dragul generatiilor viitoare care vor privi cu mandrie in urma la ceea ce continentul nostru a realizat impreuna”, a subliniat Starmer.

El a reamintit ca a promis sa schimbe modul in care Marea Britanie se angajeaza cu partenerii sai europeni, lucrand impreuna pentru a face progrese in privinta acestor provocari generationale,

„Iar aceasta munca va incepe la reuniunea de joi a Comunitatii Politice Europene”, a adaugat Starmer.

Starmer a declarat anterior ca doreste sa imbunatateasca acordul comercial cu Uniunea Europeana pe care Londra l-a semnat cu Bruxelles-ul dupa Brexit.

La randul sau, ministrul Afacerilor Externe al Marii Britanii, David Lammy, a declarat ca reluarea relatiilor cu UE este o prioritate speciala.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: