Reactia Rusiei la tentativa de asasinare a lui Trump. Kremlinul a pus-o pe Zaharova sa faca noi comentarii aiuritoare

externe

Maria Zaharova, anulare, cultura rusa, Bucuresti, cinema, ambasada, filme de propaganda, rusesti

Moscova a indemnat duminica Statele Unite sa faca „inventarul politicilor sale de incitare la ura impotriva oponentilor politici, tarilor si popoarelor”, folosind tentativa de asasinat impotriva fostului presedinte american Donald Trump pentru a denunta sprijinul american pentru Kiev, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Adresandu-se „celor care voteaza in Statele Unite pentru furnizarea de arme lui (Volodimir) Zelenski”, purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a denuntat sprijinul american pentru Ucraina, pe care a acuzat-o ca instiga la „atentate impotriva presedintelui rus” Vladimir Putin.

„Nu cumva ar fi mai bine ca acesti bani sa fie folositi pentru a finanta politia americana si alte servicii care ar trebui sa asigure legea si ordinea in Statele Unite?”, a intrebat ea.

O posibila victorie a lui Donald Trump in alegerile din noiembrie ar ridica incertitudini semnificative cu privire la sustenabilitatea sprijinului puternic american pentru Ucraina in rezistenta sa in fata ofensivei ruse lansate in 2022.

Candidatul republican a lasat sa se inteleaga faptul ca va pune capat conflictului foarte repede daca se va intoarce la conducerea Statelor Unite, ceea ce ar putea insemna ca Kievul ar fi fortat sa negocieze cu Moscova dintr-o pozitie nefavorabila.

Vladimir Putin a declarat ca ia „foarte in serios dorinta lui Donald Trump de a opri razboiul din Ucraina”.

Sefa postului de televiziune pro-Kremlin RT, Margarita Simonian, a declarat ca „atunci cand alte mijloace de a scapa de un presedinte problematic sunt epuizate, batranul Lee Harvey Oswald intra in joc”, referindu-se la asasinarea presedintelui american John F. Kennedy in 1963.

Aceasta crima a fost alimentata de numeroase teorii despre cei care ar fi comandat asasinatul, unele sustinand ca ar fi fost vorba chiar de oameni din aparatul de stat american.

Cu toate acestea, comisia privind asasinarea lui JFK a concluzionat in 1964 ca Lee Harvey Oswald, un fost membru al Marinei care a trait in Uniunea Sovietica, a actionat singur.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: