Presedintele Joe Biden, noi declaratii dupa atentatul asupra lui Donald Trump: „Nu asta este America!”

externe

Joe Biden, interviu, retragere, Kamala Harris, sprijin, Donald Trump, pericol, democratia americana

Presedintele SUA, Joe Biden, in urma unei reuniuni de urgenta a “cabinetului” sau si cu sefii serviciilor de securitate, a tinut sa faca o noua declaratie pe marginea atentatului la adresa contracandidatului sau republican la prezidentiale, Donald Trump, si a masurilor de securitate impuse de noua situatie, conform WSJ, Reuters, s.a. 

„Am discutat cu domnul Donald Trump. Sunt recunoscator ca se recupereaza, ca este bine. Am avut o discutie buna. Eu si sotia mea ne rugam pentru el si familia lui.

De asemenea, transmitem condoleante familiei victimei ucise. Era tata, incerca sa isi protejeze familia de gloantele trase si si-a pierdut viata. Ne rugam pentru recuperarea rapida a celor raniti. Suntem recunoscatori fortelor de ordine care si-au riscat vietile.

Asa cum am spus si aseara, nu este loc in SUA pentru acest tip de violenta sau pentru orice tip de violenta. Tentativa de asasinat este contrara a tot ceea ce noi sustinem, ca natiune. Nu asta este America! Unitatea nu este un scop iluzoriu si nimic nu este mai important in acest moment. Daca nu sunteti de acord, nu se va schimba asta.

Vicepresedintele Harris si cu mine tocmai ne intoarcem din ‘Situation Room’, alaturi de echipa noastra de securitate. Am discutat cu directorii de la Homeland Security, de la FBI, cu procurorul general, cu seful Secret Service si vom continua sa discutam.

Am cerut o revizuire independenta a securitatii nationale de la mitingul de ieri pentru a evalua exact ce s-a intamplat si vom impartasi rezultatele acestei revizuiri independente cu poporul american.

FBI conduce investigatia care este totusi la inceput. Imediat ce vom avea informatii despre motivul atacatorului, vom transmite. Va rog sa nu faceti presupuneri in legatura cu afilierile sau  „influentele” legate de aceasta ancheta. Toata lumea isi face treaba si le-am cerut celor de la FBI sa lucreze rapid in aceasta ancheta. Sa lasam FBI sa isi faca treaba! Vor avea parte de orice resursa au nevoie.

Pe masura ce aceasta investigatie va continua, iata ce vom face: in primul rand, Donald Trump este fost presedinte, este nominalizat de Partidul Republican si are deja parte de securitate la nivel inalt. Le-am cerut celor de la Secret Service sa ii asigure orice masura are nevoie.

In al doilea rand, i-am cerut sefului Serviciului Secret de securitate sa revada toate masurile de securitate pentru evenimentul Partidului Republican care va incepe maine.

De asemenea, am cerut o verificare cu privire la ceea ce s-a intamplat din punct de vedere al securitatii la evenimentul de ieri din Pensilvannya. Si trebuie sa fim uniti, ca natiune”, a spus presedintele Biden.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: