Joe Biden isi pune cenusa in cap, recunoscand ca s-a exprimat gresit cand a cerut „luarea la tinta” a lui Donald Trump

externe

Donald Trump, tranzitie, pasnica, Joe Biden, indoieli

Presedintele american Joe Biden a declarat luni, intr-un interviu pentru NBC, ca a facut o „greseala” cerand „tintirea” lui Donald Trump, cu cateva zile inainte de tentativa de asasinat asupra rivalului sau republican.

„Este timpul sa-l luam la tinta pe Trump”, a declarat Joe Biden in cursul unei intalniri cu donatori pe 8 iulie. O exprimare foarte criticata de la tentativa de asasinat impotriva lui Donald Trump de sambata.

„A fost o greseala sa folosesc acest cuvant”, a declarat Joe Biden in interviu citat de postul de televiziune CNBC.

„Am vrut sa spun, concentrati-va asupra lui, pe ceea ce face, pe masurile lui, pe numarul de minciuni pe care le-a spus in timpul dezbaterii”, a adaugat Joe Biden.

Presedintele democrat a fost acuzat de republicani ca are o responsabilitate in tentativa de asasinat impotriva lui Trump.

„Premisa centrala a campaniei lui Biden este de a spune ca presedintele Trump este un fascist autoritar care trebuie oprit cu orice pret. Aceasta retorica a dus direct la tentativa de asasinare a presedintelui Trump”, a declarat sambata seara senatorul J.D. Vance, ales de Trump pentru functia de vicepresedinte.

Joe Biden a cerut calmarea climatului politic si, de asemenea, a incercat luni sa explice pozitia sa delicata fata de rivalul sau.

Presedintele a profitat de acest interviu pentru a respinge inca o data indoielile cu privire la capacitatea sa de a candida din nou la Casa Alba, dupa dezbaterea sa dezastruoasa impotriva lui Donald Trump de la sfarsitul lunii iunie.

„Acuitatea mea mentala este al naibii de buna”, a dat asigurari Biden, amintind ca este „cu doar trei ani mai in varsta decat Trump”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: