Camp urias de gaze naturale descoperit in Bolivia: peste 48 de miliarde de metri cubi de gaze

externe

Bolivia

Presedintele Boliviei, Luis Arce, a anuntat marti descoperirea unui camp urias de gaze naturale, informeaza BBC.

Presedintele Arce a declarat ca zacamantul are o capacitate de 1,7 trilioane de picioare cubice (TCF) (48,138,560,000 metri cubi), fiind cea mai mare descoperire din 2005 in tara bogata in gaze.

Exporturile de gaze naturale sunt una dintre principalele surse de venit ale Boliviei, insa productia a scazut in ultimii ani.

Presedintele a declarat ca noul „mega-camp” va revigora industria boliviana a gazelor, aflata in dificultate, si va insemna „un nou capitol” pentru regiunea in care a fost descoperit.

Seful companiei energetice de stat din Bolivia, Yacimientos Petroliferos Fiscales Bolivianos (YPFB), a numit acest camp o „noua frontiera de explorare”.

Arce a anuntat descoperirea la mai putin de o luna dupa ce Bolivia a fost zguduita de ceea ce parea a fi o tentativa de lovitura de stat. Presedintele aflat in dificultate spera ca gazul nou descoperit va da un impuls tarii intr-o perioada de recesiune economica.

Citeste si: Tentativa de lovitura de stat in Bolivia, armata vrea sa preia puterea. General: „Opriti saracirea tarii noastre, opriti umilirea armatei noastre” – Video

In ultimii ani, exporturile de gaze au scazut, ceea ce a dus la diminuarea rezervelor valutare ale Boliviei, in timp ce inflatia a crescut vertiginos.

Penuria de combustibil si criza costului vietii au provocat furia alegatorilor care l-au sustinut pe Arce in alegerile din 2020, sperand ca fostul ministru al Economiei va readuce economia boliviana la avantul pe care l-a cunoscut intre 2005 si 2014, cand preturile la gaze erau deosebit de ridicate.

Se asteapta ca presedintele Arce sa candideze pentru realegere in scrutinul prezidential de anul viitor, insa partidul de guvernamant este in prezent divizat intre cei care il sustin si cei care il sustin pe fostul presedinte, Evo Morales.

Foto: depositphotos.com

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: