FIFA amana decizia privind cererea Federatiei Palestiniene de Fotbal de a suspenda Israelul pana dupa Jocurile Olimpice. Israelul joaca in faza grupelor cu Mali, Paraguay si Japonia

externe

paris

FIFA a amanat decizia privind cererea palestinienilor de a suspenda Israelul din fotbalul international pana dupa Jocurile Olimpice de la Paris, spunand ca ambele parti au cerut mai mult timp pentru a-si prezenta pozitiile, transmite Reuters.

In luna mai, Asociatia Palestiniana de Fotbal (PFA) a inaintat o propunere de suspendare a Israelului din cauza razboiului din Gaza, FIFA ordonand o evaluare juridica urgenta si promitand ca o va aborda la o sedinta extraordinara a consiliului sau din iulie.

Federatia a declarat joi ca evaluarea juridica va fi acum prezentata consiliului sau pana pe 31 august.

„In urma cererilor de prelungire din partea ambelor parti pentru a-si prezenta pozitiile respective, acordate in mod corespunzator de FIFA, este nevoie de mai mult timp pentru a incheia acest proces cu atentia cuvenita”, a spus FIFA pe contul sau X.

Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc in perioada 26 iulie – 11 august. Pe 24 iulie incep meciurile din grupe in cadrul turneului de fotbal masculin.

Israelul s-a calificat la turneul masculin si va juca in faza grupelor cu Mali, Paraguay si Japonia.

Asociatia Palestiniana de Fotbal (PFA) a declarat ca a primit joi scrisoarea FIFA, prin care este informata despre amanare. PFA a declarat ca a cerut lamuriri de la FIFA cu privire la procesul de gestionare a avizului juridic.

„Scrisoarea FIFA nu a specificat mecanismul prin care avizul juridic independent va fi gestionat de catre consiliu atunci cand va fi prezentat.

Asociatia Palestiniana de Fotbal a solicitat anterior de mai multe ori clarificari de la FIFA cu privire la aceasta chestiune”, a spus PFA intr-un comunicat vineri.

Un raport din aceasta saptamana al unor avocati specializati in dreptul international a cerut FIFA sa interzica participarea Israelului pentru incalcarea mai multor statute ale Federatiei legate de drepturile omului si obiective umanitare.

De la raidul transfrontalier din 7 octombrie al gruparii militante Hamas in care Israelul spune ca au fost ucise peste 1.200 de persoane, ofensiva Israelului in Gaza a facut peste 38.000 de morti, potrivit oficialilor din domeniul sanatatii din Gaza. Criticii au acuzat Israelul ca a comis genocid impotriva palestinienilor, ceea ce Israelul neaga. Israelul spune ca atacurile sale ii vizeaza pe militanti si au ca scop prevenirea unui alt atac precum cel din 7 octombrie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: