Roman arestat pentru evenimentele din Leeds: „Incendiere premeditata si tulburare violenta a ordinii publice”

externe

Leeds

Un roman a fost acuzat si arestat sambata pentru tulburarile petrecute intr-o suburbie din Leeds, Marea Britanie, la inceputul acestei saptamani cand o masina de politie a fost rasturnata si un autobuz a fost incendiat in Harehills in timpul scandalului, anunta  BBC.

Iustin Dobre, in varsta de 37 de ani, din Clifton Mount, Harehills, a fost acuzat de tulburare violenta a ordinii publice si de incendiere premeditata, care a pus vieti in pericol, cu privire la incendierea autobuzului, au declarat reprezentantii politiei.

Acesta a fost arestat preventiv si va fi prezentat luni la tribunalul Leeds Magistrates’ Court. Politistii au retinut cinci persoane suspectate pentru tulburarile violente. Patru persoane care au fost arestate, initial, in legatura cu evenimentul de joi au fost eliberate pe cautiune in asteptarea unor investigatii suplimentare.

Politia din West Yorkshire a comunicat ca incidentele au izbucnit in Harehills, in estul orasului, in timp ce ofiterii au raspuns la solicitarile asistentilor sociali care se confruntau cu o ostilitate crescuta in timp ce actionau privind o problema legata de protectia copilului.

Ofiterii au fost atacati in timp ce ajutau personalul de asistenta sociala sa iasa in siguranta, potrivit sefului adjunct al politiei locale, Pat Twiggs.

Vineri seara, la Harehills au avut loc activitati de supraveghere care „au trecut pasnic”, a mai comunicat politia.

Inca o femeie a fost arestata in acest timp, fiind suspectata de o infractiune la ordinea publica, dar ulterior a fost eliberata dupa ce i s-a acordat o “avertizare conditionata.”

Ofiterii au spus ca se va mentine o „prezenta sporita a politiei” in zona si in zilele urmatoare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: