Replicile militare ale Kievului au avut succes. Rusia si-a retras toate navele din Marea Azov, anunta marina ucraineana

externe

Nava Azov

Un purtator de cuvant al marinei ucrainene a declarat miercuri ca Rusia si-a retras toate navele din Marea Azov.

„Nu mai exista nave militare rusesti in Marea Azov”, a scris purtatorul de cuvant, Dmitro Pletenciuk, pe Facebook.

Oficialii din marina ucraineana au declarat in ultimele luni ca atacurile de succes asupra tintelor din Crimeea anexata de Rusia si din alte parti ale Marii Negre au fortat marina rusa sa isi relocheze navele in alta parte.

Miercuri noapte, rusii au atacat sudul regiunii Odesa si oblasturile centrale cu drone de atac Shahed. Apararea aeriana ucraineana a doborat 25 din cele 38 de UAV-uri, anuntat Fortele aeriene ale Ucrainei pe Telegram, citate de Pravda Ukraine.

„Ocupantii au atacat cu drone de atac Shahed din Capul Chauda din Crimeea si Primorsko-Akhtarsk, Rusia, in noaptea de 24-25 iulie. Noaptea trecuta, inamicul a folosit 38 de drone de atac Shahed-131/136, vizand instalatii de infrastructura in mai multe directii, inclusiv in sudul regiunii Odesa si in regiunile centrale ale Ucrainei”, precizeaza militarii.

Atacul aerian a fost respins de trupele de rachete antiaeriene ale Fortelor Aeriene si de unitatile de razboi electronic, impreuna cu grupurile mobile de foc ale fortelor de aparare.

Ca urmare a luptei aeriene, 25 de drone de atac au fost doborate. Alte trei drone Shahed au fost pierdute dupa ce au trecut frontiera de stat cu Romania.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: