Zaharova: „Moscova nu are incredere in regimul de la Kiev cand vine vorba de potentiale discutii de pace”

externe

maria zaharova

Liderul ucrainean Volodimir Zelenski nu poate fi crezut atunci cand vorbeste despre posibile negocieri cu Rusia pe linia unor „planuri de pace”, a declarat purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, relateaza Tass.

„Nimeni nu are incredere in el”, a spus ea in cadrul unei conferinte de presa.

„Toata lumea intelege foarte bine ca acesta este un om care poate rastalmaci orice, care poate minti, care poate abandona totul, asa cum si-a abandonat chiar si propriul popor, aruncand literalmente poporul ucrainean pe un altar de sacrificiu”, a continuat ea.

„Nimeni nu a facut nimic. Nici Zelenski, nici administratia sa sau alte ramuri ale guvernului, nici manipulatorii occidentali nu au facut nimic pentru a anula legea care interzice Ucrainei sa negocieze cu Rusia”, a continuat ea. „Auzim o multime de cuvinte, dar practic nu vedem nicio fapta. Cu exceptia faptului ca Zelenski continua sa masacreze cetatenii ucraineni”, a mai spus ea.

Zaharova a declarat ca Zelenski si patronii sai doresc sa faca o noua incercare „de a promova asa-numita formula de pace, pe care incearca fara succes sa o impuna literalmente tuturor, pentru a implica cat mai multe tari posibil in discutarea acesteia sub pretexte false”.

„Flexibilitatea” neasteptata a lui Zelenski cu privire la posibilele discutii de pace cu Rusia „ar putea fi legata si de alegerile din SUA”, a declarat Zaharova.

„Uitati-va cum a inceput sa-l sune pe [Donald] Trump dupa tentativa de asasinat si, de asemenea, dupa ce o serie de experti au sugerat ca actiunile extremistilor regimului de la Kiev impotriva sau in legatura cu alegerile din SUA nu au fost excluse”, a spus ea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: