Israelul, aproape de „un razboi total impotriva Hezbollah si a Libanului.” Raspuns in urma atacului de pe platoul Golan

externe

Ministrul israelian de externe, Israel Katz, a declarat sambata seara ca Israelul se apropie de un razboi total cu Hezbollah si Liban dupa un tir cu racheta asupra unui teren de fotbal de pe platoul Golan soldat cu moartea a cel putin zece persoane, relateaza Axios, conform Reuters.

„Atacul Hezbollah de astazi a incalcat toate liniile rosii si raspunsul va fi pe masura. Ne apropiem de momentul unui razboi total impotriva Hezbollah si a Libanului”, a declarat Katz pentru Axios. Gruparea libaneza sustinuta de Iran a negat orice implicare in atac.

La randul ei, armata israeliana a anuntat sambata ca se pregateste sa raspunda Hezbollah dupa tirul soldat cu zece morti din platoul Golan, despre care a afirmat ca este „cel mai sangeros” impotriva civililor din Israel dupa cel al Hamas de la 7 octombrie.

„Ne vom pregati sa raspundem Hezbollah, ne vom termina evaluarile si vom actiona”, a declarat purtatorul de cuvant al armatei, contraamiralul Daniel Hagari. „Este vorba despre atacul cel mai sangeros asupra civililor israelieni de la 7 octombrie”, a adaugat el in cadrul unei conferinte de presa, potrivit AFP.

Tot Axios scrie, citand oficiali americani, ca SUA sunt foarte preocupate ca atacul de pe platoul Golan ar putea duce la un razboi total intre Israel si Hezbollah.

Libanul s-a grabit si el sa condamne atacurile asupra civililor dupa tirul cu racheta soldat cu cel putin zece morti pe platoul Golan, de comiterea caruia Israelul acuza Hezbollahul libanez.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: