Cine ar fi sabotat vineri caile ferate franceze: „Sabotarea liniilor TGV este o celebrare a nationalismului”

externe

tgv

Un mesaj de sustinere a seriei de acte de sabotaj comise vineri impotriva retelei feroviare de mare viteza SNCF a fost primit sambata de mai multe mass-media, au dezvaluit surse apropiate dosarului. Mesajul a fost trimis prin e-mail mai multor media, precum si unor titluri de presa straine. Semnat „o delegatie neasteptata”, acesta justifica actiunile si critica Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie – 11 august) folosind o dialectica utilizata de militantii anarhisti de extrema-stanga, relateaza Le Figaro.

Mesajul incepe cu un titlu: „Revendicarea sabotarii liniilor TGV cu cateva ore inainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024. Ei numesc asta o sarbatoare? Noi o vedem ca pe o celebrare a nationalismului, o punere in scena gigantica a subjugarii populatiilor de catre state”.

Cu toate acestea, nu sunt furnizate detalii cu privire la actiunile intreprinse. Astfel, potrivit unei surse apropiate cazului, „nu este vorba de o revendicare in sensul strict al cuvantului”, ci mai degraba de un mesaj de sustinere a sabotajelor, pentru a se felicita. „Nimic cu adevarat serios”, potrivit unei alte surse apropiate cazului.

E-mailul a fost trimis prin intermediul platformei Riseup, potrivit La Provence. Riseup se defineste ca „oferind instrumente de comunicare online pentru persoanele si grupurile care militeaza pentru o schimbare sociala eliberatoare”.

In cursul noptii de joi spre vineri, cablurile de fibra optica aflate in apropierea sinelor si care garanteaza transmiterea informatiilor de siguranta pentru mecanicii de tren (semafoare rosii, macaze etc.) au fost taiate si incendiate in diferite locuri de pe reteaua TGV. A fost o operatiune „bine pregatita”, organizata de „aceeasi structura”, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Sabotajul a avut loc cu doar cateva ore inainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, cand multi pasageri intentionau sa calatoreasca spre capitala, iar altii urmau sa plece in vacanta, provocand un haos imens in gari la primele ore ale diminetii de vineri.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: