O noua natiune pe harta Europei? Clericul radical Yasser al-Habib vrea sa cumpere o insula din Scotia pentru a crea acolo un stat islamic sub legea Sharia

externe

cleric, siit, insula, Scotia, Sharia, stat islamic

Predicatorul radical siit Sheikh Yasser al-Habib vrea sa cumpere o insula in Scotia pentru a crea acolo un stat islamic care sa traiasca sub legea Sharia, anunta cotidianul britanic Daily Mail

Al-Habib si-a indemnat sustinatorii sa stranga 3,5 milioane de lire sterline pentru a cumpara insula Torsa. Vecinii sunt ingrijorati de ideea islamistului radical, deoarece acesta opereaza deja tabere de antrenament cvasi-militare in Marea Britanie.

Predicatorul a fost acuzat anterior de blasfemie si incitare la ura religioasa, organizand mitinguri controversate, facand apel la asasinarea autoritatilor saudite etc.

Proprietarul insulei a declarat ca nu o va vinde unui radical siit care are deja propria sa armata. Aceasta decizie a fost influentata de protestele locuitorilor din zona. Cu toate acestea, insula este inca scoasa la vanzare.

Seicul Yasser al-Habib a cerut azil in Marea Britanie in urma cu 20 de ani, dupa ce a fugit din Kuweitul sau natal, unde a petrecut aproape trei luni in inchisoare pentru insultarea credintei sunite.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: