REPER: „Printre victimele lui Alfred Bulai se afla si colega noastra, care a ales sa impartaseasca povestea ei pentru a trage un semnal de alarma”

politica

concubina, Alfred Bulai, audiata, procurori

Partidul REPER solicita Politiei Romane sa se sesizeze din oficiu, „de urgenta”, si sa ancheteze toate cazurile de hartuire sexuala, in contextul „abuzurilor profesorului Alfred Bulai”, reclamate de studente de la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA).

„Ne revolta un nou caz de hartuire sexuala, adus la lumina prin vocile curajoase ale studentelor de la SNSPA care reclama abuzurile profesorului Alfred Bulai (…). Suntem alaturi de victime si luptam ca acestea sa fie protejate, luptam ca mediul academic sa devina un spatiu sigur pentru studente si studenti, iar abuzatorii sa fie trasi la raspundere si pedepsiti drastic. Partidul REPER cere Politiei Romane sa se sesizeze din oficiu, de urgenta, si sa ancheteze toate aceste cazuri, nemaifiind nevoie de plangere prealabila din partea victimelor”, precizeaza Partidul REPER intr-un comunicat de presa.

Totodata, REPER cere Ministerului Educatiei sa implementeze un ghid de conduita in invatamantul universitar.

„In acelasi timp, Partidul REPER cere Ministerului Educatiei sa implementeze un ghid de conduita in invatamantul preuniversitar, sa creeze o comisie cu reprezentantii universitatilor pentru a stabili norme uniforme privind codurile de etica (doar un numar infim de ghiduri adoptate de universitati detaliaza pasii necesari pentru a sesiza cazurile de hartuire sexuala si abuzurile asupra studentilor), proceduri de informare a elevilor si studentilor si mecanisme eficiente de raportare”, potrivit sursei citate.

Conform sursei citate, printre victimele lui Alfred Bulai se afla si o membra a REPER.

„Printre victimele lui Alfred Bulai se afla si colega noastra, care a ales sa impartaseasca povestea ei pentru a trage un semnal de alarma si pentru a incerca sa previna existenta unor astfel de comportamente inca prezente in scoli si universitati. Suntem cu tot sufletul alaturi de ea in aceste momente extrem de dificile, intelegem cat i-a fost de greu sa vorbeasca deschis despre trauma prin care a trecut si trece. Ii transmitem cat de mult ne inspira prin curajul ei si dorinta de a rupe cercul tacerii si de a ajuta si alte femei tinere sa nu mai treaca prin situatii de abuz, intimidare, hartuire sexuala ori viol. De multe ori, astfel de povesti raman cu victimele si nu ajung mai departe”, se arata in comunicat.

Potrivit unei investigatii jurnalistice realizate de site-ul Snoop, Alfred Bulai, profesor la SNSPA, ar fi hartuit sexual mai multe studente.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: